18 Augustus 2009

Robin Sather, de enige LEGO Certified Professional van Canada

Vancouver (Canada) - Hieronder een interview met Robin Sather, de enige LEGO Certified Professional in Canada.

Thuisbasis: Vancouver, British Columbia, Canada

Website: www.brickville.ca

Achtergrond: Robin is een van de negen “LEGO Certified Professional” bouwers ter wereld en de enige in Canada. Oprichter van Brickville DesignWorks, een bedrijf dat evenementen, museum tentoonstelling en educatieve programma's organiseert. Robin is ook de eerste LEGO artiest die een sculptuur van de ”Albertaceratops,” een nieuw ontdekte dinosaurus soort welke in het gebied leefde, dat wij kennen als Alberta, Canada.

Vraag:  Wat is jouw reactie op de Nieman Marcus LEGO sculptuur cadeaus?  Ondergewaardeerd, overgewaardeerd?  Ken je het werk van deze kunstenaar?

Mijn eerste reactie was "Fantastisch!" Mooi gedaan, Nathan!”  Nathan is ook een “LEGO Certified Professional” (LCP), en een goede vriend. Nathan doet fantastisch werk, en heeft een fantastisch kunstenaars oog. De persoonlijke sculpturen zijn een goed idee.

Vraag: Bied jij een soortgelijke op maakt gemaakte sculptuur service?

Ik doe voornamelijk openbare bouw evenementen, waar ik grote constructies bouw op locatie, soms mag het publiek zelfs helpen. Ik verzorg ook “Builders School” workshops voor kinderen.  Ik maak niet zo veel sculpturen zoals Nathan doet, maar ik sta er zeker voor open om dat te doen. Elk project is anders, en heeft zijn eigen uitdagingen, de kosten zullen dat beamen. 

Vraag: Wat was/is jouw LEGO ervaring waardoor je bent gaan doen wat je nu doet?

Een paar jaar geleden hielp ik om een erg succesvolle expositie te organiseren in de plaatselijke Science Centre, waardoor ik in de gaten kreeg dat er meer mogelijkheden op dat gebied lagen. Een van mijn favoriete creaties in die tentoonstelling was een gigantisch kasteel. Na de tentoonstelling heb ik mijn idee op papier gezet om een  “Certified Professional” programma op te zetten, en deed een voorstel aan de LEGO Company. Samen hebben we het verder ontwikkeld en sindsdien maak ik er zelf deel van uit. Nu zijn er negen van ons wereldwijd, met anderen die mee willen doen.

Vraag: Geeft de LEGO company je speciale privileges of toegang tot onderdelen?

Bouwkunstenaars die LCP worden krijgen een speciale training, en hebben een paar prachtige voorrechten, zoals de mogelijkheid om LEGO stenen en elementen direct bij de fabriek te bestellen.

Vraag: Heeft de economische recessie op enige wijze impact op je LEGO bouw business?

Nou, de economische recessie heeft de Canadezen nog niet zo hard geraakt als de Amerikanen, maar ja, er zijn enkele projecten afgezegd of teruggeschroefd. 

Lees ook:

Dirk Denoyelle's hoofden in Singapore (16-06-2009)

Dirk Denoyelle eerste LEGO Certified Professional van België! (17-03-2009)

Dirk Denoyelle maakt beeld van Marco Borsato in LEGO! (17-03-2009)

LEGO creaties van beroemde kleding ontwerper (15-12-2009)

Beroemde mensen in LEGO minifigs vereeuwigd? (23-09-2008)

Extreme makeover home edition 22 mei 2005: LEGO kamer (04-09-2008)

Extreme makeover home edition robotics slaapkamer (04-09-2008)

CD covers in LEGO (28-07-2008)

Kunstenaar vult gaten met LEGO (22-06-2008)

Wereldberoemde momenten in LEGO (12-04-2008)

Echer en LEGO (08-02-2008)

CNN interviewt LEGO kunstenaar Lees verder...