14 Januari 2011
LEGO Sjaak en zijn LEGO stad...

Breda (Nederland) - Veel van onze bezoekers zijn anoniem. We weten ongeveer hoeveel mensen een kijkje nemen op onze site, maar veel meer weten we eigenlijk niet van ze. En dat vinden we jammer! Vandaar dat we altijd erg blij zijn als er mensen zijn die contact met ons opnemen en ons "hun LEGO" laten zien. Zo kregen we enkele dagen voor de jaarwisseling een mail van een collega verzamelaar met allerlei leuke foto's. Hieronder het verhaal van LEGO Sjaak en zijn eigen LEGO stad. 

 

Zijn eerste LEGO set kan de 727 12V trein zijn geweest maar zeker weten doet hij het niet. Als jochie van 8 jaar kreeg hij verschillende 12 volt LEGO treinen, zoals de blauwe dieselloc en de 7750 stoomloc. Na de treinen kwam het Technisch LEGO. Daar beleefde hij een hoop plezier aan, hij bouwde er zelf Parijs-Dakar trucks van of de KnightRider. In 2005 verkocht hij al zijn oude LEGO. 

 

In augustus 2009 werd zijn liefde voor LEGO weer hervonden toen hij de rode City trekker 7634, bij Trekpleister in de schappen zag staan. Op dat moment wist hij dat hij een paar maand later voor het eerst vader zou worden van een zoontje….en dus… kon hij het trekkertje niet laten staan…Kort daarna kocht hij via internetwinkels andere LEGO sets en dat resulteerde uiteindelijk in een prachtige LEGO stad. 

 

 

Het plezier aan de hobby is voor een deel een soort verzamelkunst. Het is leuk om een stad uit te breiden met steeds nieuwe of andere sets. Sommige sets zijn niet of niet goed meer verkrijgbaar, en dan is het een soort sport om tóch deze set te pakken te krijgen tegen een zo gunstig mogelijke prijs. Maar de kern van de hobby is het maken van een zo leuk mogelijke stad en dat natuurlijk volledig naar eigen smaak en inzicht.

LEGO City is eigenlijk het hoofdthema van de verzameling, aangevuld met enkele LEGO Creator huizen. De modulaire huizen zijn leuk, maar erg duur. Momenteel staan er TownHouses 4954 in de stad, die vindt hij er erg mooi. Set 8404 Openbaar vervoerset vindt Sjaak de leukste set. Verder is ook 7939 Vrachttrein erg leuk. Bouwplaats 7633 is een aanrader voor elke City-fan. 

 

 

LEGO is voor Sjaak een uitlaatklep. Een moment om even lekker te ontspannen door een set te bouwen of door te speuren naar koopjes op internet. Hij bouwt soms wel 4 uur in de week aan zijn LEGO stad. Het zoeken op internet naar nieuwe sets neemt daarnaast ook de nodige uren in beslag. Daarbij is het een hobby om via Google de goedkoopste adressen te vinden om de collectie aan te vullen. Maar LEGO komt pas om de hoek kijken in de schaarse uurtjes vrije tijd, want zoonlief staat natuurlijk op de eerste plaats en er moet ook gewerkt worden! Een bezoek aan de LEGO Store in Oberhausen was zijn ultieme LEGO ervaring. Hij vond het prachtig om daar een rond te lopen. Noch LEGOLAND noch LEGOWORLD werden ooit met een bezoek vereerd. Het kwam er simpelweg nog nooit van. Misschien dat hij er ooit nog eens komt mijn zijn zoon. LEGO Sjaak mag ook graag de postbode zien aankomen met een postpakket met daarin een nieuwe LEGO set ter aanvulling op de verzameling, dat is volgens hem een prachtig moment welke elke LEGO verzamelaar herkent.

 

En dan nog even een bericht van LEGO Sjaak zelf:

"Neem eens een kijkje in mijn stad, ik heb foto’s en filmpjes op internet staan, onder andere op Flickr.com  Youtube.com en Brickshelf.com

Zoek op deze sites naar ‘LegoSjaak’ en je zult allerlei foto’s en filmpjes vinden. Hieronder nog een paar linkjes:

 

http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=LegoSjaak

 

http://www.flickr.com/photos/legosjaak/

 

http://www.youtube.com/user/LegoSjaak#g/u

 

Veel plezier allemaal met LEGO!!!!

Groeten, LegoSjaak"

 

Lees ook:

Ruud Woeltjes weer in de krant en op de radio (02-12-2009)

LEGO Collector Maxx wil een kleurenkaart maken (20-02-2009)

LEGO appie gaat in de verkoop van custom dieren (17-08-2008)

Ingenieur worden m.b.v. LEGO (17-07-2008)

Miniland krijgt zeer veel foto's van verzamelaar houten LEGO (18-05-2008)

LEGO fan laat zijn LEGO na aan Ronald MCDonald Kinderfonds (20-04-2008)

Verzameling Ruud Woeltjes wéér in het AD (22-02-2008)

Engelengeduld en vaste handjes: Modelbeurs Goes (22-02-2008)

Wel eens een LEGO koe of varken gezien?(17-01-2008)

Belgische LEGO fan naar Billund om verjaardag te vieren! Lees verder...