20 Mei 2009

LEGOLAND Atlantis by Sea Life officieel geopend: wij waren er bij!

Gunzburg - In LEGOLAND Duitsland in het Bayerische GŁnzburg kunnen de gasten naast de 8 themagebieden en 50 attracties sinds 21 mei 2009 ook een tropisch aquarium beleven. Met LEGOLAND ATLANTIS by SEA LIFE opende Duitslands eerste LEGO onderwaterwereld haar deuren. Toneelspeler Ralf Bauer onthulde de met 535.000 liter zoutwater gevulde Oceaan Tank. Dit is het middelpunt van de 1000 vierkante meter grote indoor-belevingswereld, waarin rond de 1.300 echte vissen in een omgeving met LEGO modellen leven. De nieuwe attractie is de enige in Duitsland en bevindt zich midden in het LEGOLAND Park. De attractie is gratis te bezoeken, als bezoeker van het LEGOLAND park. 

 

Miniland was aanwezig bij deze officiŽle opening. We werden uitgenodigd door LEGOLAND om hierbij aanwezig te zijn door middel van een prachtige 3D-kaart met echte LEGO duiker!

 

We werden op 20 mei om 10.30 uur bij de ingang van LEGOLAND verwacht. We kwamen op 10.00 uur aan en moesten via de personeelsingang het parkeerterrein oprijden. Eenmaal de auto geparkeerd namen we wat foto's van de imposante ingang van LEGOLAND. Om 10.30 opende een speciaal persloket, waar we ons moesten melden. Hier kregen we onze ingangspasjes en werd meegedeeld dat we naar binnen mochten. We liepen via het ingangsgebied langs Miniland, door LEGO X-Treme, waarna we aankwamen bij de plek waar voorheen de LEGO Racers Drome stond. Hier waren allemaal statafels neergezet, waarop een speciale herinneringssteen lag. Alle aanwezigen werden begroet door Annette Uhlmann, de persvoorlichter van LEGOLAND Duitsland. Na een snel praatje was er een hapje en een drankje en werden we begroet door een kapitein en zijn matroos Nora, welke ons visvoer aanbood.

Na het hapje en drankje vroeg de kapitein ons mee te gaan naar de nieuwe attractie: LEGOLAND Atlantis by Sea Life. We gingen naar binnen en werden welkom geheten door Hans Aksel Pedersen, de bedrijfsleider van LEGOLAND Duitsland. Na zijn welkomswoord bekeken we een speciale film in de filmzaal, waarbij we werden meegenomen in een LEGO onderzeeŽr op weg naar de verzonken stad Atlantis. 

Na aankomst op de bodem van de zee opende de poort van de onderzeeŽr, en we stonden oog in oog met de zeepaardjes. 

Na de zeepaardjes kwamen we bij een groot rood gordijn aan. Toneelspeler Ralf Bauer kwam aanlopen en samen met Nora de matroos opende hij de nieuwe attractie door het gordijn weg te trekken. Achter het gordijn zat een panoramavenster met zich op de Oceaan Tank. Er werd muziek gestart en een lasershow begon. Na een prachtig schouwspel van de lasershow en de muziek, met als klap op de vuurpijl het rondzwemmen van de haaien, kreeg Ralf een LEGO clownvis uitgereikt door Hans Aksel Pedersen.

 

Vervolgens liepen we door naar de diverse doorkijkramen en kwamen we uiteindelijk bij de 8 meter lange tunnel door de Oceaan Tank terecht. Hier konden we rustig even rondkijken, waarna we verder liepen naar de laatste ruimte van Atlantis by Sea Life, de ruimte met twee grote ronde zuilen en de voelbekkens. 

 

We konden wat zeesterren aaien, en Julia deed voor hoe kinderen in de koepels in de ronde zuilen een aquarium van binnenuit konden bekijken. Aansluitend kreeg iedereen champagne met blue curaÁao of sinasappelsap en een lekker vishapje, waarna we langzaam richting de winkel van Atlantis by Sea Life liepen. We konden vervolgens tot een uur of half een rond kijken in de nieuwe attractie, waarna we aansluitend een lunch konden nuttigen op dezelfde plek als waar we waren begonnen: het plein voor Atlantis, bij de statafels. Hier kregen we na het eten een persmap uitgedeeld met prachtige foto's van LEGOLAND opeen cd-rom, ťn als klap op de vuurpijl een exclusief LEGOLAND Atlantis by Sea Life LEGO setje! 

Miniland was aanwezig bij de officiŽle opening van LEGOLAND Atlantis by Sea Life. Klik hier om een speciale fotopagina te openen met foto's van LEGOLAND Atlantis by Sea Life. 

De bouwbeschrijving van de speciale LEGOLAND Atlantis by Sea Life openingsset!

 

Lees ook:

Bezoek aan het LEGOLAND park op 21 mei fotoverslag (21-05-2009)

Atlantis by Sea Life officieel geopend! (20-05-2009)

Atlantis by Sea Life officiŽle opening: wij waren er bij! (20-05-2009)

Bezoek aan LEGOLAND Atlantis by Sea Life fotoverslag (20-05-2009)

Miniland zal LEGOLAND Atlantis by Sea Life bezoeken (13-05-2009)

Eindspurt LEGOLAND Atlantis by Sea Life (25-03-2009)

Naar Bob de Bouwer in LEGOLAND Duitsland (15-02-2009)

Nieuw in LEGOLAND Duitsland: Atlantis by SeaLife (15-02-2009)

Nieuwe attracties LEGOLAND Discovery Centre Duisburg (15-02-2009)

Bob de bouwer als 4D film in LEGOLAND parken (04-01-2009)

Miniland bezocht LEGOLAND Discovery Center Duisburg (30-04-2008)

Nieuwe website LEGOLAND Discovery Centre Duisburg (20-04-2008)

LEGOLAND Discovery Centre Duisburg al op 19 april open! (09-04-2008)

LEGOLAND Discovery Centre Duisburg opent in mei, bouwarbeiders maken lange dagen om het werk af te krijgen. (08-03-2008)

Nieuw LEGOLAND Discovery Centre in Duisburg (24-02-2008)

Nieuw LEGOLAND Feriendorf bij Gunzburg (24-02-2008)

Maak een ballonvaart in een echte LEGOLAND luchtballon (24-02-2008)

LEGOLAND Parken Verkocht

LEGO beslist in de zomer over verkoop van LEGOLAND parken