Nijlen (BelgiŽ) - De 36-jarige ingenieur Tom Jacobs is gepassioneerd door bouwen. Dat doet hij niet met bakstenen, maar met Lego-blokjes. Zaterdag hoopt hij liefhebbers van over het hele land naar Nijlen te krijgen voor een Blokjesfestival voor jong en oud.

Als volwassene moet hij geregeld tegen vooroordelen opboksen. Want Lego is in de hoofden van veel mensen nog altijd iets voor kinderen. "In het begin was mijn partner zelfs verlegen om te zeggen waar ik in mijn vrije tijd mee bezig was. Maar nu zijn we het al gewoon en trekken we ons daar niets van aan. We spelen er niet mee, we bouwen er mee."

"Het is een passie en ik beschouw het als een manier om mij te uiten. De ene kunstenaar ontwerpt zijn werken met verf, de andere met klei en ik gebruik Lego-blokjes. Je kan er alle kanten mee uit. Het liefste werk ik aan historische onderwerpen, zoals schepen. Ik bouw die dan na volgens oude foto's en soms lukt het ons soms om aan de oorspronkelijk bouwplannen te geraken."

Het Blokjesfestival, dat in samenwerking met de plaatselijke KWB plaatsvindt, vindt op zaterdag 20 april van 10 tot 18u plaats in de parochiezaal van Onze-Lieve-Vrouw langs de Bouwelsesteenweg ter hoogte van de Klokkenlaan in Nijlen.