Hoofddorp (Noord-Holland) - De fractie van En Haarlemmermeer pleitte donderdag voor een LEGOLAND in Park 21, het nog aan te leggen recreatiegebied in Haarlemmermeer.

Fractievoorzitter Conny den Bree vindt het nodig om serieus te onderzoeken of er een LEGOLAND-park kan worden gevestigd. In het nieuwe Park 21, het plan vindt waarschijnlijk definitief doorgang aankomende week, moet er volgens Den Bree een park ontstaan zoals 'die reeds bestaan in Denemarken en op andere plaatsen in Europa en Amerika'.

'Het LEGOLAND park biedt een extra mogelijk voor het hele gezin om te recreren in de gemeente. Ook transferpassagiers op Schiphol zouden kunnen profiteren van deze attractie op wereldformaat, vlakbij de luchthaven.' Volgens de fractievoorzitter van En Haarlemmermeer kan een vestiging van LEGOLAND de lokale economie een positieve impuls geven.

Wethouder Jeroen Nobel bleek later op de avond niet erg gecharmeerd van het voorstel van En Haarlemmermeer. Volgens Nobel zijn er voor het nog te bouwen Park 21 wel andere trekpleisters te vinden.