Billund (Denemarken) - Het duurt nog even voordat LEGO de bioscoopfilm in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn, maar de productie is al volop aan de gang. Om het publiek en vooral de vele LEGO fans bij de realisatie van de bioscoopfilm te betrekken, hebben de filmmakers een grote wereldwijde voertuig ontwerpwedstrijd opgezet met de LEGO Groep.

Van dinsdag 2 oktober t/m vrijdag 7 december 2012 zal de Nederlandse actiewebsite live staan op www.legofilm.nl/voertuigwedstrijd. Kinderen van 7 tot en met 13 jaar worden opgeroepen een eigen creatie van een LEGO voertuig te maken. De mooiste inzendingen maken kans in LEGO de bioscoopfilm te verschijnen.

LEGO® WORLD doet ook mee!

Tijdens LEGO® WORLD in Nederland kunnen kinderen eveneens meedoen met de wedstrijd. Ze mogen er hun allermooiste en meest creatieve voertuig van LEGO® maken en meedingen voor een plaatsje in LEGO de bioscoopfilm.

LEGO® WORLD zal plaatsvinden van woensdag 17 t/m dinsdag 23 oktober 2012 in de IJsselhallen te Zwolle. Iedereen kan daar volop genieten van LEGO plezier met miljoenen LEGO steentjes, levensgrote LEGO bouwwerken, LEGO bouwwedstrijden, een bioscoop, spectaculaire attracties en bekende artiesten.

LEGO de bioscoopfilm

LEGO de bioscoopfilm zal in het voorjaar van 2014 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. De video (met NL ondertiteling) waarin de wereldwijde LEGO voertuig ontwerpwedstrijd door de filmmakers wordt uitgelegd, is te bekijken via: http://youtu.be/qZDYPx_aTmU