25 mei 2015
Bezoek aan het LEGOLAND Discovery Centre in Oberhausen

Oberhausen (Duitsland) - We brachten een bezoek aan het LEGOLAND Discovery Centre in Oberhausen en namen de veranderingen onder de loep. Nieuw tijdens het naar binnen gaan is dat er een groot scherm voor de LEGO Fabriek hangt waarop de animatie film van 80 jaar LEGO draait. Dat is een leuke verandering.

 

Na de LEGO Fabriek, waar men uitlegt hoe een LEGO Duplo steen wordt gemaakt, kom je bij 'het Koninklijke Avontuur'. Daar stap je in een draak en kun je met z'n vieren gewapend met een pistool op allerlei LEGO dieren, personages en wezens schieten. Je speelt een spel tegen elkaar, waarbij degene met de meeste punten wint.

 

Vervolgens loop je door en kom je in Miniland. Hier staan allerlei bekende gebouwen uit de omgeving van Oberhausen. Het wordt om de paar minuten nacht, waardoor je alle lampjes in de gebouwen goed ziet. Er is ook een tunnel waar de kinderen onderdoor kunnen kruipen. Halverwege kunnen ze hun hoofd omhoog steken en vanuit een heel leuke plek over Miniland kijken.

 

Na Miniland kom je in het grote centrale gedeelte. Hier bevinden zich alle overige attracties van het LDC. Hier kom je als eerste bij 'Merlins Zaubershuler'. Merlijn daagt je uit mee te doen aan zijn toverschool. Je zit op een betoverde bank, die gaat vliegen! De attractie is aangekleed met karakters uit de Harry Potter films: Hagrid de sleutelbewaarder, Harry Potter, Ron Wezel en Hermelien Griffel.

 

Na deze attractie kun je naar het LEGO Racers gedeelte waar je je eigen racewagen van LEGO kunt bouwen en die op allerlei parcours kunt uittesten. Als je de andere kant op gaat kom je bij de Ninjago attractie waar je allerlei lasers moet ontwijken. Deze attractie is verplaatst om ruimte te maken voor het LEGO Star Wars Miniland gedeelte. Naast LEGO Ninjago zit een verjaardagsruimte en daarnaast het restaurant.

 

Naast het restaurant is het LEGO Duplo dorp. Daar kunnen de kleinste bezoekers spelen met LEGO Duplo. Naast het LEGO Duplo Dorp is de LEGO City klauterattractie gesitueerd. Daar klauteren de bezoekers tussen allerlei verdiepingen heen en weer op de beneden verdieping ligt het vol met LEGO Soft stenen.

 

Naast de LEGO City klauterattractie vind je de ingang van het nieuwe LEGO Star Wars Miniland. Daar staan enkele scénes vanuit de LEGO Star Wars films waar je zelf ook dingen kunt laten bewegen, én er staan twee grote LEGO Star Wars modellen om mee op de foto te gaan: Darth Vader en R2D2. We hebben de foto's van het LEGO Star Wars Miniland gedeelte hieronder toegevoegd.

 

Na het Star Wars Miniland kom je bij het LEGO Friends huis, hier kunnen meisjes lekker bouwen in een echte LEGO Friends wereld. Als je het LEGO Friends huis uitloopt kom je bij de 4D-bioscoop waar je op dit moment kun kijken naar een LEGO Legends of Chima film. 4-D is een 3-D film met extra licht, geluid en water/vuur effecten. Erg leuk om te bekijken!

 

Na je bezoek aan het LDC kom je in de LEGO Shop. Hier kun je allerlei LEGO artikelen kopen. Voor elke tien euro die je besteedt krijg je een stempel en bij 250 stempels krijg je een doosje van 25 euro gratis of krijg je 25 euro korting op je volgende aankoop.

Lees ook:

LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen onthuld nieuw beeld (01-10-2014)

LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen heeft een nieuw thema gebied (27-03-2014)

Bezoek aan LEGOLAND Discovery Center Oberhausen (10-05-2013)

Officiële opening LEGOLAND Discovery Center Oberhausen (20-03-2013)

Volwassenen niet welkom in LEGOLAND Discovery Centers (20-03-2013)

LEGOLAND Discovery Center Oberhausen geopend (14-03-2013)

Vervolg van de bouw van het LEGOLAND Discovery Center Oberhausen (25-02-2013)

Miljoenen LEGO stenen verhuizen naar Oberhausen (25-03-2013)

Drie nieuwe LEGOLAND Discovery Centres openen binnenkort (08-02-2013)

LEGOLAND Discovery Centre Duisburg is dicht... (06-01-2013)

LEGOLAND Discovery Centers behalen wereld record! (22-11-2012)

De Bouw van het LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen (16-10-2012)

De eerste (LEGO) stenen voor LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen (16-10-2012)

Noordpool themagebied voor centro park (04-09-2012)

LEGOLAND Discovery Center Duisburg gaat verhuizen (11-06-2012)