Utrecht (Utrecht) -  De eerste editie van LEGO World in de Jaarbeurs in Utrecht zit er vandaag om 17.00 uur op. De organisatie zal nog tot vrijdag bezig zijn met het afbreken van alle LEGO modellen en de hal weer helemaal leeg op te leveren. Daarna zit de eerste editie van LEGO World in Utrecht er echt op. In dit artikel zie je alle foto's van LEGO World. Verder beschrijven we zo veel mogelijk wat er allemaal te zien was op deze editie. Verder kunnen we het natuurlijk niet laten om ook een vergelijking met Zwolle te maken.

Wat direct opvalt is dat er geen rij auto's staat bij de parkeerplaats waar wij aankomen. In Zwolle was het altijd aansluiten in de rij en langzaam het parkeergedeelte oprijden. Dan is het bij het personeel een kaartje kopen en direct afrekenen. De laatste keer moest je voor parkeren 10 euro betalen. Vervolgens op zoek naar een leeg plekje. En dan in een meterslange rij zeer langzaam richting de ingang van het evenement schuifelen. Dat is nu heel anders. Je hebt parkeerplek genoeg, je krijgt bij het inrijden een kaartje, welke je op elk gewenst moment bij de parkeerautomaat kunt betalen. Dit hoeft niet gepast. Je kunt ook pinnen. Daarna loop je de Jaarbeurs in en je kunt even naar het toilet. Dat kon in de IJsselhallen pas als je de kaartcontrole voorbij was. Dit scheelt een hoop nodeloos wachten. Na een twee en half uur durende reis naar Utrecht is dat een hele opluchting.

De meterslange rij naar de ingang is in Utrecht ook anders. Wij kwamen helaas op de drukste dag, maar we stonden binnen 15 minuten vooraan in de rij en waren een minuut later door de kaartcontrole. De gangen van de Jaarbeurs zijn veel breder dan die van de IJsselhallen en dat merk je in tijdswinst. Er kunnen veel meer mensen tegelijk naar binnen.

Je kunt hier in Utrecht ook vooraf weer een kluisje huren voor al je spullen die je niet mee naar binnen wilt nemen. De kluishuur is € 4,00 per dag en je betaalt een borg van € 5,00 voor de sleutel.