Billund (Denemarken) - Onlangs zijn zeventien Gentoo pingu´ns naar Billund gevlogen om hun intrek te nemen in Polar Land, het 12.500 vierkante meter grote nieuwe gebied in LEGOLAND, dat begin mei opent. De belangrijkste nieuwe attractie van het familiepark in Denemarken is de Polar X-plorer, 's werelds eerste achtbaan die een 5-meter vrije val combineert met een ritje tussen levende pingu´ns.

De uitbreiding van het pretpark ter waarde van omgerekend circa 10 miljoen euro, is de grootste in de geschiedenis van LEGOLAND.

De achtbaan heeft een topsnelheid van 65 kilometer per uur en voert de pretparkbezoekers door een ijswaterval, langs indrukkende pooldieren van LEGO blokjes en dwars door een gigantische berg om vervolgens door het ijs te breken en 5 meter naar beneden te vallen. 'De snelheid neemt hierna af om de gasten de mogelijkheid te geven te genieten van de levende pingu´ns', vertelt Tom Christiansen, de ontwerper van het nieuwe gebied.

Er zijn slechts twee andere achtbanen in de wereld met een vrije val, maar de Polar X-plorer is de eerste die de belevenis combineert met een zo÷logisch element. De achtbaan is de snelste in LEGOLAND Billund en neemt bezoekers 20 meter hoog de lucht in.