19 Augustus 2009

LEGO twee keer genomineerd voor Speelgoed van het Jaar

Billund (Denemarken) - LEGO is twee keer genomineerd voor de speelgoedprijs Speelgoed van het Jaar. 

Spelenderwijs leren is ZOO leuk!
Alle jonge dierenliefhebbers van 18 maanden tot 5 jaar kunnen zich met de LEGO DUPLO Grote Stadsdierentuin volledig inleven in de wondere wereld van de dieren. LEGO DUPLO Grote Stadsdierentuin werd genomineerd tot Speelgoed van het Jaar 2009 in de categorie 0-4 jaar.
De LEGO DUPLO Grote stadsdierentuin bevat een hele reeks speelse dieren (ouder en kind), bouwwerken zoals de grote ingangspoort, figuurtjes en allerlei dierenverblijven. De oppasser kijkt of alles goed gaat met de giraf en haar jong, terwijl de apen een heleboel lawaai maken. De olifanten en zebraís trekken zich er niets van aan. Ze staan tevreden in het zonnetje te grazen en worden bekeken door een familie. De tijgerin houdt de wacht bij het hek en beschermt haar jong, dat onbezorgd ligt te slapen op de hangbrug. Ondertussen genieten de bruine beer en haar welp van een lekkere, grote vis. Bij de sets horen ook kleurrijke DUPLO stenen om mee te bouwen, zodat kinderen elke dag nieuwe, spannende belevenissen kunnen verzinnen!

Dierentuinen vormen een ideaal leermilieu voor kinderen, waar ze de dierenwereld van dichtbij kunnen bestuderen. Wandelend van kooi naar kooi en kijkend naar de verschillende dieren, ontdekken kinderen hoe dieren eruit zien, wat ze eten, welke geluiden ze maken, of ze gevaarlijk zijn, hoe hun jonkies eruit zien en nog veel meer. Zou het geen goed idee zijn om elke dag even met onze kinderen naar een dierentuin te kunnen gaan? Kom dan naar de LEGO DUPLO dierentuin want met de nieuwe LEGO DUPLO Grote Stadsdierentuin kan dat echt! Iedere dag een nieuw avontuur beleven met de lievelingsdieren die ze kennen uit de echte dierentuin, maar dan lekker thuis!

Oogsttijd in LEGO CityÖ
Jongens EN meisjes kunnen zich vanaf nu inleven in het echte leven op de boerderij met de LEGO City Boerderij. De LEGO City boerderij werd genomineerd tot Speelgoed van het Jaar in de categorie 4-6 jaar.

Blaffen, loeien en miauwen. Met de gloednieuwe LEGO City Boerderij horen deze geluiden vanaf nu ook tot LEGO City. Zowel jongens als meisjes kunnen vanaf nu ontdekken hoe het leven zich afspeelt op de boerderij. Eerst alles uiteraard bouwen en dan kan er volop gespeeld worden. Met de moderne tractor, de aanhanger, de moderne grasmaaier, de silo, de hooizolder, de schuur met koeien, hooibalen en uiteraard ook de minifiguren. De silo werkt echt. Hij is gevuld en kan leeggemaakt worden via een luik onderaan de silo. De boer komt met de tractor/aanhanger vol met hooibalen tot de schuur, waarna de knecht ze dankzij de echt werkende kabel op zolder kan hijsen. De boerin is de koeien aan het voederen en de andere dieren lopen rustig rond. Deze set staat garant voor uren bouw- en speelplezier.

www.speelgoedvanhetjaar.nl

 

Lees ook:

LEGO constructie speelgoed van het jaar in Engeland (22-03-2009)

Uitslag verkiezing Speelgoed van het jaar bekend. (10-11-2008)

Nominaties voor LEGO bij speelgoed van het jaar verkiezing (07-09-2008)

Overzicht speelgoed van het jaar tot 2007

LEGO verkozen tot meest innovatieve speelgoed 2007 Lees verder...

Uitslag Speelgoed van het jaar  Lees verder...

LEGO genomineerd in twee categorieŽn speelgoed van het jaar! Lees verder...