Billund (Denemarken) - De nieuwste app van de LEGO Groep heet "LEGO TV" en combineert coole LEGO« video's met uitgebreide content. Met de gratis app kunnen ouders en kinderen hun eigen afspeellijsten streamen, downloaden en samenstellen, zodat ze op een veilige manier films kunnen bekijken. Daarnaast bevat deze ook een lijst van alle LEGO gaming apps, die gratis kunnen worden gedownload in de App Store. De ideale app voor ontspanning tijdens de vakantie of onderweg. 

"Met deze nieuwe app kunnen LEGO fans heel eenvoudig genieten van de geweldige LEGO content die beschikbaar is voor iPhones, iPods en iPads. Deze gebruiksvriendelijke app biedt een overzicht van de gratis LEGO video's en apps die op dit moment beschikbaar zijn. Content wordt automatisch gesorteerd op themanaam. Zo kunnen gebruikers hun eigen afspeellijsten met meerdere thema's samenstellen", aldus Peter RavnsbŠk Munk, Senior Digital Manager bij de LEGO Groep. "Gebruikers kunnen niet alleen content direct online streamen, maar ook video's downloaden om ze offline te bekijken. Veel ouders zullen de downloadoptie waarderen, zeker wanneer ze met kun kinderen op stap gaan."

De LEGO TV app streamt content van het LEGO YouTube-kanaal. Bovendien worden alle films die je kunt streamen of downloaden in de eigen taal aangeboden.

"Bij de ontwikkeling van apps voor kleine kinderen is het belangrijk om uitgebreid aandacht te besteden aan de gebruiksvriendelijkheid. De functionaliteit moet erg intu´tief zijn en worden afgestemd op de manier waarop kleine kinderen spelen. Bovendien moet ook aan de eisen van de ouders worden voldaan als het gaat om een veilige onlineomgeving en praktische aspecten, zoals ononderbroken weergave van video's - zelfs wanneer het kind een verkeerd gedeelte van het scherm aanraakt", vervolgt Peter RavnsbŠk Munk. "Ik denk dat deze app aan de vereisten voldoet en ik hoop dat zowel kinderen als ouders er plezier aan beleven."

LEGO TV is gratis te downloaden in de App Store.