Veendam (Groningen) - Burgemeester Meijerman steunt team FAV van Ubbo Emmius Veendam. Woensdagmiddag 28 maart om 17 uur ontvangt burgemeester Meijerman het gehele team FAV voor een fotosessie op het gemeentehuis van Veendam. Het team heeft burgemeester Meijerman gevraagd om op deze wijze hun zoektocht naar sponsoren te ondersteunen.

Na een fantastische Beneluxfinale mag het team op 3 mei a.s. naar Florida USA als deelnemer aan het wereldkampioenschap First Lego League (FLL). Een kostbare onderneming op korte termijn, waarvoor sponsoren onontbeerlijk zijn. Op langere termijn wil het team graag partners aan zich binden om meer teams in de regio te stimuleren richting FLL. Uiteraard ondersteunt de burgemeester dit initiatief van harte.

Team FAV bestaat uit elf leerlingen uit de derde klas havo/vwo van de scholengemeenschap Ubbo Emmius uit Veendam. Het team heeft deelgenomen aan de First Lego League (FLL), een wedstrijd waaraan wereldwijd 200 000 leerlingen meedoen en waarin techniek en innovatie voorop staan. Na een eervolle tweede plaats in de regiofinale te Assen, november 2011, en een fantastische Beneluxfinale in Eindhoven op 28 januari 2012, staan ze nu voor de grootste uitdaging ooit:
team F.A.V. is uitgenodigd voor deelname aan het FLL World Invitational Open Championship in Florida USA van 3 t/m 6 mei 2012.

e Tilburgse politieke partij TROTS wil dat de gemeente het attractiepark LEGOLAND naar Tilburg haalt. Het moederbedrijf, de Merlin Entertainment Group, zoekt in Nederland naar een goed bereikbare centrale plaats voor het attractiepark. Volgens TROTS voldoet Tilburg aan die voorwaarden.

Ook Den Haag, Utrecht, Rheden en de provincie Flevoland zijn in de race voor het binnenhalen van het pretpark van de Deense bouwsteentjesmaker.