's-Graveland (Noord-Holland) - Op zondag 25 november hebben 21 kinderen hun mooiste vogelhuisjes van lego opgehangen in de bossen van 's-Graveland. Ze bouwden de huisjes tijdens LEGO WORLD, een groot evenement dat plaatsvond in de herfstvakantie.

Vrolijke vogelhuisjes

Samen met hun ouders gaven de kinderen de vogelhuisjes een mooi plekje op de ´s-Gravelandse Buitenplaatsen. Bont van kleur, ingenieus in elkaar gezet en hypermodern, de lego huisjes zijn de trots van 21 kinderen, afkomstig uit heel Nederland. De huisjes zijn door boswachters stevig in elkaar gelijmd en winterklaar gemaakt. Bomen die normaal in de winter kaal ogen, worden opgesierd met de kleurrijke huisjes.

,,We hopen natuurlijk dat vogels in de winter beschutting vinden in deze bijzondere huisjes en dat ze er in de lente zelfs hun kroost gaan uitbroeden”, vertelt boswachter Adri Westland. ,,Daar gaan we ook extra op letten.”

Wilde Buiten Dagen 'Vette Vogels'

Met het ophangen van de vogelhuisjes wordt het startsein gegeven voor de Wilde Buiten Dagen. Tijdens de wintereditie van dit seizoensevenement 'Vette Vogels' helpen kinderen de vogels de winter door te komen. Kinderen gaan vette snacks maken voor de vogels; cupcakes, vetbollen en nog meer lekkers waar vogels gek op zijn.

Natuurmonumenten naar LEGO WORLD

LEGO WORLD vond dit jaar plaats van 17 t/m 23 oktober in Zwolle. Het evenement trok ruim 60.000 bezoekers en is vooral onder kinderen populair. Het thema van dit jaar was ‘het bos’. In een hal omgetoverd tot een bos, inclusief een spannend blotevoetenpad, bouwden een week lang ruim 20.000 kinderen naar hartelust vogelhuisjes van LEGO blokjes. Elke dag selecteerden boswachters de drie mooiste huisjes. Door de samenwerking met LEGO WORLD onderstreept Natuurmonumenten het belang dat kinderen op jonge leeftijd in aanraking komen met de natuur.