16 februari 2014
LEGOLAND doel van uiterst rechts nadat park door moslimgeestelijke is gehuurd.
Windsor (Verenigd Koninkrijk) - Het beroemde LEGOLAND park in Windsor word het doelwit van uiterst rechtse extremisten nadat bekend is geworden dat het park wordt verhuurd aan een islamitische geestelijke voor een leuke dag voor moslimkinderen.

De Engels Defence League en de aan neo-nazi gekoppelde Casuals Verenigd dreigen met een demonstratie in het park in Windsor, Berkshire, op 9 maart, als duizenden moslimjongeren en ouders een dag van "Halal entertainment" zullen vieren. Ze zijn overspoelen LEGOLAND met beledigende telefoontjes en berichten op Twitter en Facebook waarin ze oproepen aan de bazen om het evenement te annuleren. Het misbruik werd zo vervelend voor LEGOLAND fans en personeel dat de politie het bedrijf heeft gevraagd om haar Facebook-account te blokkeren, terwijl de politie deze onderzoekt.

Het park wordt uitsluitend verhuurd aan de islamitische Research and Development Foundation (MRDF) en aan haar gelieerde organisaties. De MRDF, gevestigd in de Oost-Londense wijk Tower Hamlets, wordt gerund door Haitham al-Hadded, die is verboden te spreken op een aantal Britse universiteiten vanwege zijn anti-westerse opvattingen.

Hij staat naar verluidt op een lijst van 25 "haat geestelijken" die door de belangrijke beveiligingsbedrijven en Downing Street worden aangemerkt als kandidaten voor anti-extremisme Asbo verbodsbepalingen. Hij heeft zich uitgesproken voor een vorm van vrouwelijke genitale verminking, hoewel hij erkent dat het illegaal is in Groot-BrittanniŽ, en na de dood van Osama bin Laden in 2011, schreef hij dat hij omdat hij een moslim zou hij "naar paradijs" zou gaan. De ultra conservatieve Britse geestelijke, van Palestijnse origine, is een lid van de Islamitische Sharia Raad.Hij gelooft dat muziek verboden moet worden, dat mannen en vrouwen moeten worden geschieden en is een leider van een campagne om een enorme mega-moskee in de buurt van het Olympisch Park in Oost-Londen te bouwen. Hij heeft ook geschreven dat 'de gesel van de homeseksualiteit' een criminele daad is en werd ervan beschuldigd te hebben gezegd dat 'sommige joden de vijanden van God zijn, en 'nakomelingen van apen en varkens'.

Hoewel hij beweert dat zijn opmerkingen over joden verkeerd werden geÔnterpreteerd, werd het hem in 2012 op verzoek van de Joodse samenleving van de universiteit verboden om te spreken aan de London School of Economics .Video's van zijn leer en preken worden veel bekeken op YouTube en er zijn gemengde gevoelens over hem in de bredere Britse moslimgemeenschap.

Sommigen wijzen erop dat veel christelijke en joodse leiders er ook "extreme" standpunten over homoseksualiteit op na houden, maar anderen zeggen dat hij een "regelrechte homofoob" is, die jonge kinderen niet zou mogen kunnen beÔnvloeden.

Zijn MRDF liefdadigheid verdiende £ 260.000 in 2012 en heeft een groeiende invloed. Het trok vorig jaar november controverse toen het  Chessington World of Adventures themapark in Surrey huurde voor een Eid Fun Day.De liefdadigheidsinstelling zegt, omdat dat evenement was zo succesvol, het heeft besloten om een ​​ander evenement in LEGOLAND te organiseren. LEGOLAND opent vijf dagen later op 14 maart voor het officiŽle seizoen..

Het park wordt particulier verhuurd en het is waarschijnlijk dat alleen islamitische families het evenement zullen bijwonen. Tickets worden verkocht voor £ 17 en er zullen die ochtend bussen vertrekken vanaf de moskee in Oost Londen in Whitechapel.

De website van de organisatoren zegt het volgende over het evenement: "Door de genade van Allah, na onze zeer succesvolle eerste Eid Fun Day bij Chessington World of Adventures - lanceren we onze tweede Family Fun Day in LEGOLAND Windsor Resort - met de hoop dat de twee gebeurtenissen een  jaarlijkse gebeurtenis worden. "Family Fun Day is een evenement waarbij de familie centraal staat en we streven naar Halal entertainment voor islamitische gezinnen in het Westen. 

"Het doel is om een ​​echt alternatief waarin gelijkgestemde gezinnen kunnen genieten van veilige en plezierige tijd, terwijl tegelijkertijd hun geloof bevorderd wordt." Echter, er wordt gevreesd dat uiterst rechtse sympathisanten zullen demonstreren als de gezinnen bij LEGOLAND aankomen.

De EDL en Casuals United heeft bij haar aanhangers aangedrongen om een ​​demonstratie te houden. Ze hebben zelfs een offensief gestart met posters waarop de LEGO mascotte twee andere LEGO figuren gastvrij verwelkomd: een gekleed als een terrorist met een pistool en een andere in een volledige Burka. De boodschap van de mascotte luidt: "Moslims welkom. Wij haten christenen. "

Tom Bursnall, een Ukip raadslid in Windsor, zegt dat er "een groot wrok opgebouwd wordt tegen LEGOLAND" in de stad. Hij zei: "Het moet een vreedzame demonstratie worden. De bewoners komen er tegen in het verweer. "Ze zijn verbaasd dat LEGOLAND zichzelf wil verhuren aan een man die zulke sinistere uitspraken heeft gedaan.

Maar een moslim vrouw die overweegt met haar kind naar LEGOLAND te gaan zegt: "Het is gewoon een leuke dag, dit is voor de kinderen." 

In een verklaring, zegt LEGOLAND: "De onderneming die het park heeft afgehuurd verkoopt tickets voor het evenement op hun website, en de kaarten zijn daar voor iedereen beschikbaar, welk geloof diegene ook aanhangt. "Dit is een commerciŽle regeling en iets wat we heel regelmatig doen buiten het seizoen -  we ontvangen dan gasten van speciale groepen, sociale groeperingen en zakelijke groepen. "We willen zeker niet discrimineren, iets wat we op geen enkele manier willen doen."

Het bericht dat je krijgt te zien als je de LEGOLAND Facebook-pagina bezoekt luidt: "Deze pagina is verwijderd op verzoek van de Thames Valley Police, er loopt momenteel een onderzoek naar diegene die een aantal storende berichten, prive-berichten, telefoontjes en e-mails heeft geplaatst. "Een ieder die beledigende of bedreigende berichten op deze pagina of op andere social media sites wil plaatsen, moet zich ervan bewust zijn dat de Thames Valley politie alles goed in de gaten houdt en we zullen niet aarzelen om daadkrachtig op te treden tegen een ieder die betrokken is bij dit soort activiteiten."

Een woordvoerder van de Thames Valley Police zegt dat elke demonstratie wordt gecontroleerd op een evenredige manier, om nog toe te voegen: "Dit soort berichten worden niet getolereerd en kan een strafbaar feit opleveren. "Er is een onderzoek aan de gang om te bepalen of er een overtreding is begaan en de verantwoordelijken te identificeren." 

De heer Al-Haddad is een lid van de MRDF, die zei gisteren in een verklaring: 'De gezin Funday 2014 in LEGOLAND is een kans voor het Britse publiek om  Britse moslims te ontmoeten in een ontspannen familiale omgeving. "Het staat open voor mensen van alle religies en culturen in een open en gastvrije omgeving zonder dat er sprake is van het uitdragen of bevordering van een bepaalde ideologie.

"De echte zorg hier is de bedreiging jegens onze gemeenschap vanuit rechtse groeperingen verbonden met de EDL en christelijke Patrols. "We moeten ons niet laten intimideren door gewelddadige bedreigingen door onze manier van leven. MRDF, een goed doel naar Engels recht, heeft geweldloosheid en politieke participatie consequent bevorderd in het Verenigd Koninkrijk. Al onze vrijwilligers, medewerkers en beheerders zijn gerespecteerde leden van de gemeenschap en zijn pleitbezorgers van de harmonie en respect tussen alle gemeenschappen."

Lees ook:

LEGOLAND Windsor krijgt piraten gebied in 2014 (10-12-2013)

Mannen raken slaags in LEGOLAND Windsor (14-08-2013)

LEGOLAND Duplo Valley in Windsor nu open (03-08-2013)

Baby George nu al in LEGOLAND Windsor (03-08-2013)

Duplo waterpret in LEGOLAND Windsor (07-03-2013)

Haaien in LEGOLAND Windsor (07-03-2013)

Man gaat op dieet na vast komen te zitten in LEGOLAND Windsor (19-02-2013)

LEGOLAND Windsor veroordeeld voor ongeval werknemer (14-02-2013)

LEGOLAND Windsor krijgt nieuw Duplo gedeelte (22-11-2012)

Echte kroon voor LEGO Elizabeth (29-05-2012)

Krab behuisd schelp van LEGO (10-04-2012)

LEGOLAND Hotel Windsor open (21-03-2012)

LEGOLAND Windsor neemt kinderen in dienst (26-01-2012)

Agelina Jolie in LEGOLAND Windsor (21-09-2011)

Nieuw LEGOLAND Hotel in Windsor (17-07-2011)

Nieuwe Atlantis attractie open! (17-07-2011)

LEGOLAND Submarine Voyage is een hit! (25-05-2011)

LEGOLAND Windsor Atlantis Submarine Voyage (14-04-2011)

Koninklijke bruiloft in LEGOLAND Windsor (02-04-2011)

LEGOLAND Windsor krijgt atlantis (25-11-2010)

Grote stroomstoring treft LEGOLAND Windsor (30-10-2010)

Project Atlantis nieuw in LEGOLAND Windsor (17-09-2010)

Nieuwe attracties LEGOLAND Windsor voor 2010 (29-01-2010)

Spaar de LEGOLAND badges (28-07-2009)

Jungle Coaster LEGOLAND Windsor stuk (19-07-2009)

Paula en LEGOLAND Windsor gaan samenwerken (13-05-2009)

MozaÔek van J.K. Rowling in LEGOLAND Windsor (05-05-2009)

Ook G20 top in LEGOLAND Windsor (08-04-2009)

Nieuwe attracties voor LEGOLAND Windsor (15-02-2009)

Brand in LEGOLAND Windsor (11-10-07)

LEGOLAND Windsor heeft 7 nieuwe attracties (24-02-2008)

LEGOLAND volgt kinderen met polsbandje