Sydney (AustraliŽ) - Terwijl de LEGO Groep al in 1932 in Denemarken werd opgericht bereikten de eerste LEGO stenen pas in 1962 de kust van AustraliŽ. De LEGO stenen arriveerden via een koffer die werd gedragen voor ene meneer John Peddie, helemaal uit Engeland. Hij vloog via land en over zee, en moest maar liefst acht verschillende vluchten nemen, voordat hij veilig voet op de Australische bodem kon zetten. Hij kwam in augustus 1962 aan in Sydney.

John begon te proberen om de winkeleigenaars er van te overtuigen dat ze LEGO stenen moesten gaan verkopen. "Kinderen spelen buiten en niet binnen" was een veelgehoorde reactie. Maar John hield vol en reed het hele land door om de diverse winkeliers te laten zien hoe duurzaam en hoe veelzijdig de LEGO stenen waren. Het duurde niet lang voor hij de eerste sets had verkocht en het vloog de winkels uit. 

Tegenwoordig is LEGO de nummer 1 voor wat betreft bouwstenen in AustraliŽ, en John werkt nog steeds bij LEGO in AustraliŽ. John heeft zelfs zijn paspoort nog, welke hij bij de eerste reis naar AustraliŽ gebruikte. En ook een van die eerste LEGO sets die hij verkocht heeft hij nog steeds. Hij is erg blij en trots dat hij zo'n grote rol heeft gespeeld bij de introductie van miljoenen LEGO stenen die AustraliŽ tegenwoordig rijk is. Hij ziet er naar uit om het feit dat LEGO 50 jaar in AustraliŽ is te vieren met het speciale LEGO Festival of Play.