Billund (Denemarken) - NASA en de LEGO Group gaan samenwerken om de volgende generatie te inspireren voor ruimtevaarttechniek. Er is een ontwerp wedstrijd uitgeschreven waarbij studenten van alle leeftijden worden aangemoedigd om met de LEGO stenen modellen te bouwen voor de vliegtuigen en ruimtevaartuigen van de toekomst.

De wedstrijd heet "NASAís Missions: Imagine and Build" en is vanaf 10 juni geopend. Er kunnen modellen worden ingezonden tot 31 juli. Winnaars in elke categorie worden geselecteerd door een panel van NASA en LEGOģ officials en worden op 1 september 2013 bekend gemaakt. 

De eerste categorie van de wedstrijd heet "Inventing our Future of Flight." In deze uitdaging moeten de participanten hun idee van de ruimtevaartuigen van de toekomst ontwerpen en bouwen, welke zijn gebaseerd op echte concepten en nieuwe technologieŽn van NASA's uitvinders.

Als toevoeging aan het gewone bouwen met LEGO stenen of gebuik maken van LEGO Digital Designer moeten de deelnemers ook een technisch rapport toevoegen waarin ze beschrijven hoe hun ontwerp werkt, en hoe hun inzending de werking verbetert.

Om de regels van deze wedstrijd te lezen, kijk je op: www.Rebrick.LEGO.com