Enschede (Overijssel) - Op 5 oktober houdt Solar Team Twente de eerste LEGO Solar Race voor kinderen van de basisschool. Basisscholen in Twente krijgen deze week een uitnodiging om een team samen te stellen die een eigen solarauto ontwerpt en bouwt. Dit doen ze met een LEGO pakket waarin bouwstenen, een energieset, een elektromotor en een zonnecel zitten. Het initiatief is opgezet om jong talent in Twente kennis te laten maken met techniek en duurzaamheid.
Bas Wolters, de projectleider, vertelt: “het belangrijkste doel van de LEGO Solar Race Twente is om kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met techniek en de maatschappelijke betekenis ervan. Met dit initiatief hoopt de organisatie kinderen enthousiast te maken voor een techniekstudie in de toekomst, bij het ROC van Twente, Saxion of de Universiteit Twente.”
De scholen die deelnemen aan de LEGO Solar Race Twente ontvangen een uitgebreid lesprogramma. Daarin maken de leerlingen kennis met het Solar Team Twente, techniek en duurzaamheid. Een team van de Twente Academy Young begeleidt de leerlingen hierbij.
De start voor de scholen is op 21 juni; de dag dat Solar Team Twente hun zonneauto, de RED Engine, presenteert. In de aanloop naar 5 oktober worden enkele teams gevolgd via weblogs. Op de dag zelf racen basisschoolleerlingen tegen elkaar op de ‘Laan van Innovatie’ in Enschede. De dag erna start het Solar Team Twente met hun RED Engine aan de World Solar Challenge 2013 in Australië.
Meer informatie over de race is te vinden op de website: http//www.twente.com/LEGOsolarrace.