Rhenen (Utrecht) - Rhenen streeft niet meer naar de komst van LEGOLAND. Tegen de Gelderlander zei burgemeester van Oostrum dat hij alle pogingen heeft opgegeven omdat dat trekken aan een dood paard is. Na een gesprek met ambtenaren is van Oostrum tot de conclusie gekomen dat Rhenen te weinig ruimte voor het pretpark heeft. Het extra verkeer dat het park zou trekken zou geen probleem vormen.

RHENEN - Rhenens burgemeester Joost van Oostrum geeft de pogingen op om LEGOLAND naar zijn gemeente te halen.. "Het is trekken aan een dood paard. Daar begin ik niet aan." Hij zegt dat naar aanleiding van gesprekken met ambtenaren van de provincie Utrecht.

Die brachten de burgemeester tot de conclusie dat deze provincie geen kans maakt het pret- en bungalowpark binnen haar grenzen te krijgen. "Ik ben tot de conclusie gekomen dat Rhenen te weinig ruimte heeft voor een dergelijk groot project. Qua ligging zou Rhenen geen probleem vormen. We liggen centraal tussen diverse snelwegen."

 

Een grote schare bezoekers is, volgens Van Oostrum, ook geen probleem voort de stad. "Dat bewijst Ouwehands Dierenpark."