Billund (Denemarken) - Naast onze normale werkzaamheden gaan we bij Skyscanner af en toe met het hele team een avondje stappen, organiseren we een bedrijfsfeestje of gaan we zelfs de hele dag wandelen. Toen onze Operationeel Directeur Mark Logan met het idee kwam om een LEGO Star Wars Death Star te maken zette ons dat wel aan het denken, vooral toen hij erbij zei dat dit als doel had ons eraan te herinneren dat we nooit grote projecten in één keer moeten uitvoeren. Heel veel mensen vonden het een leuk idee maar uiteindelijk mochten vijf Skyscanner collega’s de LEGO Death Star maken – die nu pronkt in de bedrijfskantine.

Het kostte Hugh Beauchamp, Mike Moran, Matt Smith, Scott Anderson en Andrew Phillips zo’n 32 uur om het bouwwerk te maken, wat ‘wel een beetje lang is voor dit model’ volgens Richard Topelen van Miniland, een website voor LEGO fanaten. ‘Er zijn snelbouwwedstrijden gehouden met de Eiffeltoren, een model dat ongeveer evenveel elementen als de Death Star bevat. Die mensen bouwden met zes man het model in 1 uur en 15 minuten.’ Op LEGO filmpjes, die overal op internet te vinden zijn, kun je bekijken hoe ervaren LEGO bouwers te werk gaan en hoe ze binnen enkele uren de meest complexe LEGO bouwwerken in elkaar zetten.

De vijf Skyscanner collega’s die de Death Star steentje voor steentje opbouwden houden normaalgesproken erg van samenwerken, maar ze vonden dat ze erg weinig bewegingsruimte hadden tijdens het in elkaar zetten van de LEGO replica, vooral toen het bouwwerk in grootte toenam. Volgens Saskia van Doesburg van LOWLUG (LEGO User Group of the Lowlands) hebben de Skyscanner collega’s zeker wel de gangbare methode gehanteerd om het model te bouwen, ‘behalve dan de krapte van de tafel misschien.’ Ondanks de beperkingen die de ietwat kleine tafel gaf werkten de LEGO bouwers van Skyscanner echter goed samen en was er absoluut geen sprake van driftbuien of duw- en trekwerk.

Ook op het LOWLUG forum waren ze niet te spreken over de bouwsnelheid van de Skyscanner collega’s. ‘Tja, het kan zeker sneller’, zegt forumlid Dip. ‘In heb in mijn eentje zo'n 16 uur over de Death Star gedaan, 2½ uur sorteren, de rest bouwen. Maar voor de fun is het natuurlijk veel leuker om er met wat mensen samen aan te werken.’

Hoe vind jij dat we het gedaan hebben? Heb je nog suggesties voor het volgende LEGO project? Laat het ons hier weten en wij zorgen ervoor dat je tips bij Hugh, Mike, Andrew, Matt en Scott terechtkomen!