10 November 2009

LEGO Duplo dierentuin wint Speelgoed van het jaar verkiezing

Amsterdam (Nederland) - In de catagorie 0-4 jaar heeft LEGO gewonnen met de Grote Stadsdierentuin van Duplo! We zijn heel blij met deze prijs en raden iedereen aan om dit geweldige product zelf te ervaren.

Een bezoek aan de dierentuin is altijd een goed idee. Met de 12 speelse dieren, waaronder tijgers en een paar lieve jonge beertjes, is er altijd iets leuks te beleven! De oppasser gaat van de ene kooi naar de andere en zorgt ervoor dat de dieren het goed hebben.

Kortom: urenlang speelplezier!

 

De winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2009:

Op 4 November heeft Nienke van den Berg, bekend van Z@ppelin, in De Kompaszaal in Amsterdam de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2009 bekendgemaakt. In een feestelijke bijeenkomst werd gemeld dat in anderhalve maand ruim 94.000 mensen de website www.speelgoedvanhetjaar.nl bezochten. Dat zijn er bijna 20.000 meer dan vorig jaar! Van de bezoekers heeft 21% een stem uitgebracht.

Het artikel in een categorie dat de meeste stemmen kreeg, won die categorie.

De winnaars van 2009:

categorie

artikel

leverancier

0 - 4 jaar

Stadsdierentuin

Lego

4 - 6 jaar

Safari Verzorgingspost

Playmobil

6 - 8 jaar

Mega Mindy spel, “De ontsnapte boef”

Studio 100

8 - 12 jaar

4x Vier op ’n rij

Hasbro

12+

OnvoorSPELbaar Paul de Leeuw

Identity Games

Van inzending tot winnaar

Begin dit jaar hebben leveranciers speelgoed ingezonden dat door een vakjury is beoordeeld. In vijf leeftijdscategorieën zijn steeds vijf artikelen gekozen. De artikelen zijn, met afbeeldingen, bijzonderheden en het juryoordeel, op de website geplaatst. Vanaf half september tot begin november heeft iedereen kunnen meebepalen wie de winnaar werd.

Kleurplaten, rebus en basisschoolwedstrijd

Nog nooit zijn zoveel kleurplaten bij de organisatie binnengekomen. De ene kleurplaat is nog mooier dan de andere. Het was een hele klus voor de jury om de mooiste exemplaren te vinden. De rebus werd in de regel goed opgelost. Ook basisscholen, kinderdagverblijven, naschoolse opvang enz. konden aan een kleurwedstrijd meedoen. Bijna dertig groepen hebben kleurplaten ingezonden. De winnaars van alle wedstrijden hebben inmiddels persoonlijk bericht gekregen.

Doel van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar

Er is veel leuk en kwalitatief goed speelgoed verkrijgbaar, maar het valt niet altijd mee om daar een keuze uit te maken. Daarom wordt jaarlijks de verkiezing gehouden, in 2009 al weer voor de 36ste keer. Aan de hand van de criteria, die ook de vakjury hanteert, kan iedereen in de speelgoedwinkel passend speelgoed uitzoeken. Informatie over welk speelgoed voor welke leeftijd is bestemd, is op www.speelgoedvanhetjaar.nl te vinden.  

Juryrapport Categorie A: 0 tot 4 jaar; baby/peuter

Baby en peuter  0-4 jaar

Een baby verkent de wereld om zich heen. Vooral felle kleuren trekken zijn attentie. Het moeten grote stukken zijn want goed iets pakken kan hij nog niet. Geluidjes zijn ook altijd in trek.

De dreumes kan al weer wat meer. Speelgoed achter je aan trekken is dan leuk. Een dreumes zit vol vragen. Speelgoed kan antwoorden geven en mogelijkheden stimuleren.

Peuters bouwen met blokken, maken muziek en spelen graag met andere kinderen.  Een spelletje spelen gaan ze nu steeds vaker doen.

Genomineerde artikelen

Malle Muis

 

Ca. € 27,99

Goliath

tel 038 4443093

www.goliathgames.nl

Stadsdierentuin

 

Ca. € 99,99

Lego

tel 00 32 32476178

www.lego.nl

Sjaki de Schildpad

Ca. € 24,95

Hasbro

tel 030 2809600

www.hasbro.nl

Tumble & Twirl

 

Ca. € 19,95

Hasbro

tel 030 2809600

www.hasbro.nl

Mijn Puppy vriendje

Ca. € 39,95

VTech

tel 0495 459111

www.vtechnl.com

Malle Muis

Ca. € 27,99 - Goliath

Artikelomschrijving:

Miauw! De muis steelt de kaas en loopt hard weg over de vloer. Wie kan hem vangen? Gebruikt batterijen (niet inbegrepen). Voor 1-4 spelers.

De mening van de jury:

Een aantrekkelijk, hilarisch en leuk spel. Is heel geschikt  voor kinderfeestjes.

 

Stadsdierentuin

Ca. € 99,99 - Lego

Artikelomschrijving:

De Grote stadsdierentuin bevat 12 speelse dieren (mama/papa en kind), bouwwerken zoals de grote ingangspoort, figuurtjes, “eten” en allerlei dierenverblijven. Bij de sets horen ook kleurrijke Duplo stenen om mee te bouwen, zodat kinderen elke dag nieuwe, spannende belevenissen kunnen verzinnen! 2-5 jaar.

De mening van de jury:

Wat veel dieren, zelfs een vis, en leuke speelse attributen in deze dierentuin. Aantrekkelijk voor kinderen is dat er verschillende dierentuinen zijn te bouwen. En Dikkertje Dap kan op de trap.

Een bezoek aan de dierentuin kan goed worden voorbereid maar ook nagespeeld.

 

Sjakie de Schildpad
Ca. € 24,95 – Hasbro

Artikelomschrijving:

Sjakie de Schildpad is een leerzaam en spannend spel voor peuters. Leg de kleur van de steen die Sjakie zegt onder zijn wankelende voeten maar pas op dat hij niet omvalt.

Vanaf 3 jaar. Voor 2 - 4 spelers.

De mening van de jury:

Een geestig spel maar ook spannend wat Sjakie gaat doen. Een compleet nieuw balanceer spel. De jury heeft er veel plezier aan beleefd.

 

Tumble & Twirl

Ca. € 19,95 - Hasbro

Artikelomschrijving:

Druk op de knop en de ballen tollen in het rond. Leuk om naar te kijken en als er een bal uitspringt leuk om achteraan te kruipen. Het venstertje kan open en dicht.

Vanaf 6 maanden

De mening van de jury:

Een moderne variant op de draaitol die robuust is maar ook heel mooi. Als het klepje open staat, vliegen de ballen in het rond waardoor na deze actie, reactie en beweging vereist zijn.

Mijn Puppy vriendje

Ca. € 39,95 - VTech

Artikelomschrijving:

Grijp de draadloze kluif en laat je eigen puppy de leukste kunstjes doen! Speel, dans en zing samen met je hondje tijdens twee interactieve speelstanden. De puppy leert je van alles over zichzelf en laat je kennismaken met oorzaak en gevolg en hij danst met je! Beweeg de kluif en hij volgt je overal! Met gezongen liedje, melodietjes en grappige geluidseffecten.

De mening van de jury:

Een speelkameraadje dat liedjes zingt en een leuk leervriendje dat heel aandoenlijk is. De volgfunctie is erg leuk, het hondje zoekt je op. Door het lampje op zijn hoofd kan je zelf zien of je bereik of contact hebt met het hondje.

Juryrapport Categorie B: 4 tot 6 jaar; kleuter 

Kleuter 4-6 jaar

Vadertje en moedertje spelen. Maar ook de dokter of de tandarts nadoen is een favoriete bezigheid. De meeste kleuters hebben een grote fantasie en het speelgoed voor de ze leeftijd komt daaraan tegemoet.

Genomineerde artikelen:

Autobingo

 

Ca. € 7,99

Selecta

tel 0342 416406

www.selectatoys.com

Boerderij

 

Ca. € 69,99

Lego

tel 00 32 32476178

www.lego.nl

Safari Verzorgingspost

Ca. € 49,99

Playmobil

tel 00 32 15453525

www.playmobil.com

Carcassonne Junior

Ca. € 19,95

999 Games

tel 036 5393990

www.999games.nl

V.Smile Motion

 

Ca. € 69,95

VTech

tel 0495 459111

www.vtechnl.com

Autobingo

Ca. € 7,99 - Selecta

Artikelomschrijving:

In de box zitten verschillende kaarten met daarop zoals: bomen, vrachtwagens, vliegtuigen, bergen, varkens. Alles dat je tegenkomt onderweg en dat is afgebeeld, mag worden weggeschrapt. Degene die het eerst een volle rij heeft, is de winnaar. De kaarten zijn steeds opnieuw te gebruiken.

De mening van de jury:

Wie ontdekt het meest onderweg? Een goed alternatief voor de Dvd of Ds en daarom ook veel socialer. Een leerzaam, educatief spel dat je zonder stroom kunt spelen. Niet alleen leuk voor onderweg.

 

Boerderij

Ca. € 69,99 - Lego

Artikelomschrijving:

De Lego City Boerderij is zowel voor jongens als voor meisjes leuk. Met een tractor, een trailer, een grasmaaier, een silo, een hooizolder, een schuur met koeien, hooibalen en minifiguren. De silo is gevuld, werkt echt en kan geleegd worden via een luik onderaan de silo. De hooibalen kunnen op zolder dankzij de echt werkende kabel. Voor 5-12 jaar

De mening van de jury:

Geen traditionele boerderij maar dit is er een van deze tijd. Dat komt door b.v. de moderne tractor. Met oog voor detail gemaakt en veel beesten. Mat deze boederij kan je een speelstad compleet maken.

 

Safari Verzorgingspost

Ca. € 49,99 - Playmobil

Artikelomschrijving:

Dankzij deze verzorgingspost krijgen alle gewonde dieren uit het reservaat een goede verzorging. Twee speelfiguren, een luipaard met welpen, een baby neushoorn, een baby zebra en een aap. Ook in de doos een giraf met een genezende wond, afneembare pleisters en verbanden. Aan twee kanten kan er mee worden gespeeld. Voor jongens en meisjes

De mening van de jury:

In een aantrekkelijke vormgeving met veel wilde dieren die er leuk uitzien. Kinderen maken nu ook kennis met dieren die je normaal alleen maar in een safaripark tegenkomt.

Carcassonne Junior

Ca. € 19,95 - 999 Games

Artikelomschrijving:

Voor jonge kinderen geschikt gemaakte versie van het bekende strategische legspel Carcassonne. De spelers leggen tegels aan het speelveld en mogen er speelstukken op zetten als ze een kind in hun kleur ontdekken. Wie als eerste zijn speelstukken op het speelveld heeft, wint.

De mening van de jury:

Een succesvolle bewerking van een volwassen spel in een beeldschone vormgeving. Het spel is iedere keer weer anders. Een toegankelijke handleiding. Het spel is snel te spelen.

 

V.Smile Motion

Ca. € 69,95 - VTech

Artikelomschrijving:

V.Smile Motion Active Learning System laat kinderen slim spelen en bewegen. De draadloze controller laat ze vrij in hun bewegingen en met de verschillende games beleven ze talloze avonturen op een slimme en sportieve manier! V.Smile Motion werkt met alle V.Smile spellen en accessoires en komt in blauw met Mickey Mouse Clubhouse en in roze met Dora game.

De mening van de jury:

Een innovatief produkt voor een jonge doelgroep. Helemaal van deze tijd. Geschikt voor links- en rechtshandige kinderen. Nu ook voor de allerjongsten een spelcomputer met bewegingssensoren.

 

Juryrapport Categorie C: 6 tot 8 jaar; junior

Junior 6-8 jaar

Kinderen zijn leergierig. Elkaar overtroeven vinden ze leuk. Allerlei spelletjes spelen op deze behoefte in. Of dat nu buiten gebeurt of binnen maakt niet uit. De wetenschap gaat op deze leeftijd een rol spelen en ze willen graag van alles onderzoeken. Leerzame spelletjes kunnen op een speelse manier helpen lesstof van school beter onder de knie te krijgen.

Genomineerde artikelen :

Littlest Pet Shop

Deco Pets

Ca. € 16,95

Hasbro

tel 030 2809600

www.hasbro.nl

Fast Food

 

Ca. 24,99

Goliath

tel 038 4443093

www.

goliathgames.nl

Xoomy

 

Ca. € 39,99

Ravensburger

tel 033 4611445

www.

ravensburger.nl

Mega Mindy spel

"De ontsnapte boef"

Ca. € 19,99

Studio 100

tel 035 6722070

www.studio100.nl

Battle Strikers

starter kit

Ca. € 14,99

Mega Brands

tel 00 32 37109790

www.megabrands.com

Littlest Pet Shop Deco Pets

Ca. € 16,95 - Hasbro

Artikelomschrijving:

Een groot dierenvriendje (ca. 12 cm) dat je kan decoreren precies zoals jij dat wilt. Gebruik de bijgevoegde stickers, krasplaatjes en glitterlijm. Verschillende dieren verkrijgbaar.

Vanaf 6 jaar

De mening van de jury:

Pimp en creer je eigen dierenvriendje. Wil je wat anders? Begin opnieuw want het beestje is af te wassen en opnieuw te versieren.

 

Fast Food

Ca. € 24,99 - Goliath

Artikelomschrijving:

Een snel spel dat alleen ervaren hamburger-eters kunnen winnen. Wie heeft  als eerste alle ingrediënten bij elkaar en maakt een lekker broodje hamburger? Natuurlijk smaakt een hamburger warm het best, dus snel aan de slag, zodat er voldoende beleg op de broodjes ligt.

De mening van de jury:

Veel hamburgers eten en toch niet dik worden. Een leuk spel met een lekker onderwerp. Actie en reactie maken dit spel, dat in een originele vormgeving is gegoten,  eigentijds. Het is snel te spelen.

 

Xoomy

Ca. € 39,99 - Ravensburger

Artikelomschrijving:

Met Xoomy kun je eindeloos tekeningen maken. Zelfs eigen cartoons! De slimme zoomlens vergroot en verkleint tot 200%. Met tientallen mogelijkheden en honderden motieven. Xoomy geeft je fantasie vleugels!

De mening van de jury:

Maak je eigen stripverhaal met dit ultieme tekenspel. Je kan vergroten en verkleinen en leuke tekeningen maken, ook als je niet kunt tekenen. De fijne motoriek wordt bevorderd.

 

Mega Mindy spel "De ontsnapte boef"

Ca. € 19,99 - Studio 100

Artikelomschrijving:

Een ontsnapte boef heeft zich verstopt in de oude fabriek. Gelukkig is er nog Mega Mindy! Dit spel heeft twee spelborden. Dobbel je een weg door de oude fabriek en probeer langs de ladders in de kelders van de fabriek te komen.

De mening van de jury:

Met dit spel dat met twee speelborden wordt gespeeld, een op en een onder de tafel, krijg je letterlijk een extra dimensie. Een spel in een robuuste uitvoering voor kinderen. Het is snel te spelen en geeft ruimtelijk inzicht.

Battle Strikers starter kit

Ca. € 14,99 - Mega Brands

Artikelomschrijving:

Klik de tol aan de launcher en accelereer tot je de juiste snelheid hebt bereikt om de tol te lanceren. Met de bijgeleverde controler kun je je tol besturen om zo je tegenstander op te zoeken en het gevecht aan te gaan. Besturing door een magnetisch veld.

De mening van de jury:

Je maakt je eigen tol en daagt elkaar uit. Gemakkelijk te spelen. Speel behendig. Veel hilariteit.

 

Juryrapport Categorie D: 8 tot 12 jaar; tiener

Tiener 8-12 jaar

Spelletjes spelen en kennis testen. Allerlei soorten spelletjes, voor de lol of informatieve, zijn geschikt.

Of, poppen of auto’s uitstallen of constructiebouwwerken maken. Wetenschap ontdekken want ze zijn heel nieuwsgierig.  Buiten spelen.

Genomineerde artikelen 2009:  

4x Vier op ‘n rij

 

Ca. € 26,50

Hasbro

tel 030 2809600

www.hasbro.nl

Voice Heli 

 

Ca. € 39,95

Nikko

tel 076 5480600

www.

nikko-air.eu

Gepakt & Gezakt

 

Ca € 29,95

999 Games

tel 036 5393990

www.999games.nl

Heli Mission

 

Ca. € 69,00

Spectron

tel 0570 626297

www.

spectronsales.nl

MiYu The Game

 

Ca. € 24,95

University Games

tel 046 4770699

www.

universitygames.nl

4x Vier op ‘n rij

Ca. € 26,50 - Hasbro

Artikelomschrijving:

Nu voor 4 spelers. Je kunt aan twee zijden schijfjes in het raam laten vallen, dus je hebt nog meer kans om Vier op n rij te scoren! Je kunt nu ook Vier op n rij krijgen door van de ene kant naar de andere kant van het speelraam te gaan.  Dreigen je tegenspelers te gaan winnen? Blok ze dan met de blokkers.

De mening van de jury:

Een geweldige toevoeging op een bekend spel met een nieuwe uitdaging.Vier op een rij, nu ook voor drie of vier spelers. Kan met twee spelers worden gespeeld maar dan is het héél moeilijk. Alles kan in het spel worden opgebogen dus handig om mee te nemen.

 

Voice Heli 

Ca. € 39,95 - Nikko

Artikelomschrijving:

De eerste radiografische helikopter die je kunt besturen met je stem!  De 5 spraakcommando?s spreek je in door de bijgeleverde headset. Een speciale sensor zorgt ervoor dat je niet tegen het plafond aan vliegt. Naast stembesturing, is deze helikopter ook via de zender te besturen op de  traditionele manier. Makkelijk te laden via de zender en dus overal te vliegen. 

De mening van de jury:

Deze helikopter is eenvoudig te bedienen en is met je stem maar ook met je handen te besturen. Dat gaat met schuifjes waardoor het heel stabiel gaat. Ook de plafondsensor is een innovatieve toevoeging.

 

Gepakt & Gezakt

Ca € 29,95 - 999 Games

Artikelomschrijving:

Ruimtelijk inzicht is geboden in dit eenvoudige reactie- en logistieke verhuisspel. De spelers dobbelen eerst om te kijken welke spullen ze mee moeten nemen. Daarna kiezen ze zo snel mogelijk een verhuiswagen waarin ze hun goederen zo efficiënt mogelijk proberen te stapelen. Wie maakt de minste fouten? 

De mening van de jury:

Eenvoudige spelregels dus een snel te doorgronden spel. Een spel dat geschikt is voor het hele gezin. Verhuizen is nog nooit zo leuk geweest!

 

Heli Mission

Ca. € 69,00 - Spectron

Artikelomschrijving:

De Mission Truck en Helikopter zij  allebei te besturen met één controller. Stuur de grote truck naar het rampgebied, open de deuren met de controller, met geluid- en lichteffecten komt het platform met de heli naar boven, zet de controller op helikopter modus en vlieg.

De mening van de jury:

De Heli Mission maakt een stoer geluid. Rijd naar de plaats des onheils en laat je helikopter opstijgen. Heel verrassend, deze twee elementen in een apparaat.

 

MiYu The Game

Ca. € 24,95 - University Games

Artikelomschrijving:

Een spel waarmee je in de toekomst kunt kijken.  Via drie magische speelstrategieën krijgen spelers inzicht over zichzelf en anderen: de pendel bepaalt welke opdracht te volbrengen, de Mood-ring toont de emoties van de spelers, en zo welke kleur kaart te spelen en de Magic Stones tonen de toekomst. Teken als eerste het MiYu-symbool en win. Speel alleen of met vrienden.

De mening van de jury:

Een mysterieus maar ook spiritueel spel met veel geheimzinnige onderdelen. Doorgrond je vriendinnetjes maar leer ook jezelf kennen. Een echt meisjesspel.

 

Juryrapport Categorie E: tiener plus, volwassenen

Tiener plus, volwassenen

Steeds meer volwassenen ontdekken dat spelen leuk is. Naast bouwpakketten en allerlei soorten puzzels zijn er interessante en leuke spellen. Spellen rond een thema waar je een tijd lang mee bezig bent of spellen die kennis testen. Ook in groepen spelen is leuk en wordt ook steeds meer door jong volwassenen gedaan. De laatste jaren komen er steeds meer verschillende soorten puzzels.

Genomineerde artikelen : 

Wasgij puzzel original

Ca. € 15,99

Jumbo

tel 075 6531300

www.jumbo.eu

Labyrinth Duel

 

Ca. € 19,99

Ravensburger

tel 033 4611445

www.

ravensburger.nl

Agricola

 

Ca. € 44,95

999 Games

tel 036 5393990

www.999games.nl

onvoorSPELbaar
Paul de Leeuw

Ca. € 29,95

Identity Games

tel 010 2014580

www.identitygames.nl

Cro-Magnon

 

Ca. € 19,95

University Games

tel 046 4770699

www.

universitygames.nl

Wasgij puzzel original

Ca. € 15,99 Jumbo

Artikelomschrijving:

Wasgij, het mysterieuze puzzel concept waarbij je je hersens moet laten kraken. Gebruik je verbeelding en los de puzzel op. Wat je ziet is niet wat je puzzelt... Op de puzzeldoos vind je verborgen aanwijzingen en krijg je hints.

De mening van de jury:

Een totaal andere manier van puzzelen die zeer verrassend is; je hebt geen idee wat je gaat puzzelen. Dit is niet alleen puzzelen met een leuke plaat maar ook je hersens gebruiken.

 

Labyrinth Duel

Ca. € 19,99 Ravensburger

Artikelomschrijving:

Twee spelers proberen tegelijkertijd, ieder op hun eigen spelbord, twee voorwerpen in de rand rond het spelbord, door een ononderbroken gang, met elkaar te verbinden. Wie het slimst en snelst de gangstenen in de juiste positie weet te schuiven, wint de doelkaart. Wie als eerste acht doelkaarten heeft gewonnen, wint. Er is ook een spelregel voor één speler.

De mening van de jury:

Een snel spel want er is weinig handleiding nodig. Het duurt niet lang, is iedere keer anders. Een strategisch spel voor twee maar je kan het ook alleen spelen.

 

Agricola

Ca. € 44,95 999 Games

Artikelomschrijving:

Agricola is een strategisch spel, waarin de spelers hun boerenbedrijf vanaf het begin opbouwen. Daarbij horen veeteelt en akkerbouw, maar ook het stichten van een groot gezin. En iedereen moet eten. Wie slaagt erin om de juiste balans te vinden tussen winstgevende acties en noodzakelijk kwaad? Meer dan 350 speelkaarten zorgen ervoor dat het spel elke keer weer anders is.

De mening van de jury:

Een uitdagend spel voor degenen die een stapje hoger willen, dus voor de geoefende speler. Bouw je eigen wereld in dit stategische spel. Omdat het meerdere fases kent, blijft het boeien.

 

onvoorSPELbaar Paul de Leeuw

Ca. € 29,95 Identity Games

Artikelomschrijving:

In onvoorSPELbaar Paul de Leeuw strijden teams onderling om bitterballen te verdienen. Vijf bitterballen kunnen ingewisseld worden voor één bamihapje. Teken blind, beeld uit en zing je snackbakje vol. Gebruik de DVD voor extra plezier. 

De mening van de jury:

Lachen, gieren, brullen: lachen is gezond! Met oog voor detail is de bitterbal en het fritesbakje gemaakt. Het concept is heel goed doorgevoerd. De DVD is een extra dimensie in het spel maar niet per sé nodig.

Cro-Magnon

Ca. € 19,95 University Games

Artikelomschrijving:

Ontdek de holbewoner in jezelf met dit partyspel. Spelers kruipen in de huid van een Neanderthaler en proberen zich een weg te banen naar het leven van Homo Sapiens. Dit alles moet in oertaal gebeuren. Via gebarentaal, kleikunst en houtskooltekeningen proberen spelers woorden te raden. De meest creatieve holbewoner reist als eerste door de tijdperken en wint het spel.

De mening van de jury:

In dit evolutionaire spel moet en kan je van alles.Een partyspel met een veranderend spelpatroon. Maak de evolutie van de mens door in één avond.

Jurysamenstelling:

 

Naam

 

 

Functie

 

 

Postadres

Erich, P.

 

Inkoper Speelgoed

 

Toys2Play

Postbus 126

2800 AC GOUDA

Heuvel, W. van den

 

Docent Spel

 

Hogeschool van Utrecht

Postbus 85397
3508 AJ UTRECHT

Klaveren, Mevrouw K.J. van

Hoofdredacteur Jonge Gezinnen

 

Internetredacteur Jonge Gezinnen

Postbus 790

2400 AT ALPHEN A/D RIJN

Klomp, Mevrouw M.T.A.

Medewerkster Kinderopvang en Spel aan Huis

Prins Hendrikstraat 26

5611 HK  EINDHOVEN

Koster, Mevrouw J.H.C.

 

 

Projectredacteur

Nickelodeon Magazine

Sanoma Uitgevers

Postbus 1900

2130 JH  HOOFDDORP

Mosman, R.

 

Inkoper speelgoed

 

 

Otto Simon – Top 1 Toys

Postbus 18

7600 AA ALMELO

Panne, Th. G. van der

Detaillist speelgoed

 

Fa. Van der Panne

Hooftstraat 66

2406 GL  ALPHEN A/D RIJN

Sinke, J.

 

Redacteur

Speelgoed + Hobby

 

Stichting Vakbladen

Ierlandlaan 2

2713 HL ZOETERMEER

Straalen, M.H.G. van

 

 

Inkoper speelgoed

 

Toys XL
Winthontlaan 8

3526 KV UTRECHT

Uyl, J.W. den

Detaillist speelgoed

Speelgoed Den Uyl

Nassaulaan 31

1404 CM BUSSUM

Vos, E.J. de

Hoofdredacteur

J/M vakblad voor ouders

 

J/M vakblad voor ouders

Postbus 2813

1000 CV AMSTERDAM

Zentveldt, W.J.M.

Inkoper speelgoed

Intertoys Holland B.V.

Postbus 29

2740 AA WADDINXVEEN

 

 

 

Lees ook:

LEGO 2x genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2009 (19-08-2009)

LEGO constructie speelgoed van het jaar in Engeland (22-03-2009)

Uitslag verkiezing Speelgoed van het jaar bekend. (10-11-2008)

Nominaties voor LEGO bij speelgoed van het jaar verkiezing (07-09-2008)

Overzicht speelgoed van het jaar tot 2007

LEGO verkozen tot meest innovatieve speelgoed 2007 Lees verder...

Uitslag Speelgoed van het jaar  Lees verder...

LEGO genomineerd in twee categorieën speelgoed van het jaar! Lees verder...