Billund (Denemarken) - Het Deense familiepark LEGOLAND in Billund, staat van 13 tot 21 oktober in het teken van Halloween. Naast pompoenen, heksen en spoken zullen duizenden spinnen het park innemen en het middelpunt vormen van diverse attracties en wedstrijden. Bezoekers kunnen ook pompoenen snijden voor het goede doel en luisteren naar griezelverhalen van Scooby Doo. Ook dit jaar viert LEGOLAND Halloween met veel griezelig leuke activiteiten voor kinderen en hun ouders. Het Deense pretpark zal van 13 tot 21 oktober geteisterd worden door meer dan duizend spinnen. De harige, maar gelukkig ook vriendelijke, wezens zijn er in alle soorten en maten en zullen tevens het middelpunt vormen van veel activiteiten en wedstrijden. Daarnaast zijn er die week in het park volop heksen en spoken, een levende pompoen en Molly, het spinnenetende monster.
Griezelwedstrijden
Tussen de pompoenen en spinnenwebben kunnen bezoekers op jacht gaan naar Erna, de verdwenen spin. Er zijn wedstrijden spinneneitjes zoeken en spinnen bouwen van LEGO®. Ook is er een ‘Spinnenspookkasteel’ waar ouders met hun kinderen aan de hand moeten oppassen voor slapende skeletten en spinnenwebben in het haar. In de donkere werkplaats van de tovenaar kunnen bezoekers spinnensouvenirs maken om mee naar huis te nemen als klein aandenken.

Spookverhalen van Scooby Doo
Geen Halloween zonder een echt griezelverhaal. Scooby Doo, bekend van televisie, vertelt grappige en gekke spookverhalen op het Halloween podium. 
En tovenaar Merlijn treedt op in de magische Halloween goochels how in de grot van de spin in DUPLO® land.

Pompoenen voor het goede doel
Ook dit jaar opent LEGOLAND zijn grote pompoentent met meer dan 5.000 pompoenen, waar kinderen en volwassenen samen hun eigen pompoen kunnen snijden of er een kunnen kopen om mee haar huis te nemen. De opbrengst gaat naar Merlijns Magische Toverstaf, een liefdadigheidsfonds dat helpt om gezinnen die het moeilijk hebben een onvergetelijke ervaring te geven. De opbrengst van vorig jaar ging naar een sprookjesachtige speelkamer op de kinderafdeling van het Kolding Ziekenhuis.

Polar Land
Eerder dit jaar opende Polar Land, het 12.500 m˛ grote nieuwe gebied in LEGOLAND met als belangrijkste nieuwe attractie de Polar X-plorer, ’s werelds eerste achtbaan die een 5-meter vrije val combineert met een ritje tussen levende pinguďns. 
Deze uitbreiding van het pretpark in Billund, ter waarde van omgerekend circa 10 miljoen Euro, is de grootste in de geschiedenis van LEGOLAND.