Tiel (Gelderland) - Bij ROC Rivor op de locatie Bachstraat vond vrijdag 14 december de regiofinale van de First Lego League plaats (FLL). Zo blijkt weer dat de zogenaamde 'zachte' kant (Zorg & Welzijn) prachtig samen kan gaan met de 'harde' kant, Techniek.

Zo'n zestig superenthousiaste en gemotiveerde leerlingen uit het basisonderwijs en het VMBO streden in deze finale om de eerste prijs met hun zelf gemaakte robot van LEGO. De opdracht was de robots zo samen te stellen en te programmeren dat deze ouderen behulpzaam kunnen zijn om in het dagelijks leven meer zelfstandig te kunnen blijven functioneren (Senior Solutions).


Beoordeling
Een jury bestaande uit docenten en medewerkers van ROC Rivor beoordeelde de deelnemende teams op techniek, presentatie en core values wat onder andere staat voor teamgeest en samenwerking.

De finale werd mogelijk gemaakt door het platform Betatechniek. Wethouder Ruud Vermeulen van de gemeente Tiel werd uitgenodigd om aan te sluiten bij het juryberaad en reikte de eerste prijs uit. Deze viel ten deel aan het team Tranzit Mindstorm uit Leerdam. Ook volgend jaar is het plan deze wedstrijd bij ROC Rivor te laten plaatsvinden.

Bron: StadTiel.nl