Sydney (AustraliŽ) - Speelgoedfabrikant LEGO heeft de handen ineengeslagen met softwareontwikkelaar Google. Via de Chrome-browser van laatstgenoemde is het nu mogelijk om online lekker te bouwen met LEGO-blokjes.

Aanleiding voor het bouwfestijn is de 50-jarige verjaardag van het speelgoed in AustraliŽ. Daarom is het op de speciale Build-pagina mogelijk om dit continent, inclusief Nieuw-Zeeland, vol te bouwen.

De creaties worden vervolgens opgeslagen en kunnen via de Google Maps-functie weer teruggevonden worden.

Google hoopt later dit jaar ook andere landen en continenten beschikbaar te maken om vol te bouwen met LEGO constructies.

Google Chrome is een samenwerkingsverband aangegaan met LEGO en maakt het mogelijk om via Google Chrome met LEGO te spelen in de browser. Aanleiding is het 50-jarig bestaan van LEGO in AustraliŽ.

Gebruikers in AustraliŽ en Nieuw-Zeeland kunnen op een stukje virtuele grond in AustraliŽ iets van LEGO bouwen en dat publiceren. Door het gebruik van de nieuwste webtechnieken kun je via buildwithchrome direct beginnen met het bouwen van je 3D LEGO model (of creaties van anderen bekijken). Hoewel de actie gericht is op inwoners van Australie en New-Zeeland kan iedereen iets van LEGO bouwen.

Let wel, op het moment dat je het publiceert kun je daarna niets meer veranderen of verwijderen. Het is vervolgens via Google+ te delen en Google zal daaruit de beste creaties kiezen en tonen. De spelregels zijn hier te lezen en hieronder al een filmpje om in de stemming te komen: