Billund (Denemarken) - Warner Bros. heeft veel vertrouwen in hun film over de bouwblokjes en poppetjes van LEGO. De filmstudio heeft namelijk nog voor de release van de eerste speelfilm al een tweede aangekondigd. De volgende film zal gaan over de ninja's van LEGO genaamd Ninjago.

Ninjago vertelt over legendes uit China en Japan die samenkomen in de fictieve wereld van de Kai. Dit zijn rode ninja's die vuur kunnen manipuleren en tegen slangen en draken vechten. De poppetjes hebben al hun eigen tv-serie en krijgen nu dus ook een speelfilm.

Dan en Kevin Hageman zijn verantwoordelijk voor de verhaallijnen van de serie en gaan ook meewerken aan de tweede LEGO-film. Phil Lord en Chris Miller staan aan het hoofd van The LEGO Movie en zullen bij Ninjago betrokken zijn als producenten. Wie de ninja-film zal maken is nog niet bekend.

The LEGO Movie draait om een doodnormaal LEGO-poppetje (Chris Pratt) dat aangezien wordt voor een belangrijke Masterbuilder en daarom een boze tiran moet zien te stoppen. The LEGO Movie draait vanaf 12 februari 2014 in de bioscoop.