09 Maart 2011
LEGO Breidt fabriek Kladno uit

Kladno (Tjechië) - LEGO is van plan om de productie capaciteit van haar fabriek in Kladno in Tjechië te verhogen. Als onderdeel van de strategie om haar marktaandeel in de Oost Europese speelgoedmarkt te vergroten, is men van plan om 1.000 nieuwe medewerkers aan te nemen om de nieuwe gebouwen te bemensen.

Het project heeft groen licht gekregen van de plaatselijke overheden. LEGO wil in totaal 46.230 m2 bij gaan bouwen, waaronder kantoren, een fabriekshal, opslag en andere opslag ruimtes. De bouw van de nieuwe fabriek is gepland voor juni dit jaar. De nieuwe gebouwen moeten eind 2013 operationeel zijn. 

Het werk dat men in de fabrieken in Kladno uitvoert, het maken van Lego System bouwblok producten, werd eerder uitbesteedt aan Flextronics, de wereldwijd opererende  electronica services groep uit Singapore. Maar twee jaar later, in maart 2008, nam LEGO de controle weer over, naar aanleiding van haar strategie om de productie weer geheel binnen eigen beheer te nemen. 

Dat proces werd in 2009 afgerond en tegenwoordig maakt LEGO haar eigen producten in Denemarken, Tjechië, Hongarije en Mexico. In dat jaar steeg de verkoop in alle markten met 22,4%. Hierop gebaseerd en op de toekomstige groei, heeft LEGO een programma gelanceerd om haar productie capaciteit te vergroten. In de fabrieken in Hongarije, Denemarken en Mexico werd nieuwe spuit-giet apparatuur in gebruik genomen. Dit was in de fabriek in Kladno al eerder gedaan, toen vorig jaar de nieuwe magazijnen werden opgeleverd. De andere Oost-Europese fabriek van LEGO staat in Nyíregyháza, Hongarije.

Lees ook:

LEGO op National Geographic Channel (02-03-2011)

LEGO derde in lijst klimaat vriendelijke speelgoedfabrikanten (23-04-2009)

LEGO neemt fabriek in Tsjechië over van Flextronics (21-02-2008)

Productie ExoForce wordt eind 2008 stopgezet! (09-02-2008)

Neem een kijkje achter de schermen bij het maken van LEGO Technic (23-01-2008)

LEGO verplaatst productie Duplo en Bionicle cans!

LEGO verkoopt gereedschapsfabriek in Zwitserland

LEGO besteed transport uit aan DHL

LEGO sluit diverse fabrieken en distributiecentra

Lego kiest voor databasemanagement van Experian

Bezoek de LEGO Fabriek!