Billund (Denemarken) - LEGO werft dit jaar duizend nieuwe medewerkers aan. Dat heeft de Deense speelgoedfabrikant vandaag bekendgemaakt bij de presentatie van erg goede halfjaarresultaten. LEGO zag de omzet tijdens de eerste zes maanden van dit jaar met 24,2 procent toenemen. De nettowinst steeg met 36,1 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst van de groep nam met 41,7 procent toe.

Volgens LEGO heeft het ondertussen een marktaandeel van acht procent op de wereldwijde speelgoedmarkt. De verkoop steeg met 23 procent in de Verenigde Staten en met 10 procent in Europa. "De financiŽle resultaten voor de eerste jaarhelft overtreffen onze verwachtingen, vooral gezien de algemene evolutie van de wereldwijde speelgoedmarkt", aldus topman Jurgen Vig Knudstorp.

Meisjes
De lancering van een productgamma voor meisjes, LEGO Friends, kende volgens het bedrijf een "verbazingwekkend" succes en ook de verkoop van andere productgamma's verbeterde of bleef stabiel. LEGO is een niet-beursgenoteerd familiebedrijf opgericht in 1934.

Bron: demorgen.be