04 September 2010

LEGO producten genomineerd voor Speelgoed van het jaar

Amsterdam (Nederland) - Na afloop van twee dagen hard werken en na ruim 200 artikelen speelgoed te hebben beoordeeld, stelde de vakjury vast dat de speelgoedindustrie steeds meer aandacht heeft voor het ontwikkelingsvermogen van kinderen en hierop goed inspeelt. Met veel speelgoed is op een eenvoudig niveau te beginnen terwijl er steeds moeilijker opdrachten kunnen worden opgelost. Hierdoor krijgt speelgoed een hoge speelwaarde en blijven kinderen er dus mee spelen. 

Veel kwalitatief goed speelgoed, het kan tegen een stootje

Interessant voor ouders is dat de vakjury ook vaststelde dat veel speelgoed “niet kapot te maken is”.

Verder vond de vakjury dat het aanbod van jongensspeelgoed opvallend groot is.

 

Verkiezing speelgoed van het Jaar – in het kort

Ieder jaar wordt de Verkiezing Speelgoed van het Jaar gehouden, in 2010 voor de 37ste keer. Het genomineerde speelgoed wordt door een vakjury van 12 personen gekozen: in 5 leeftijdscategorieën worden steeds 5 artikelen gekozen. Alle artikelen, met bijzonderheden en het juryoordeel, zijn op www.speelgoedvanhetjaar.nl te vinden. Vanaf half september kan iedereen stemmen op www.speelgoedvanhetjaar.nl

 

Begin november wordt in Amsterdam bekend gemaakt welke artikelen Speelgoed van het Jaar 2010 zijn geworden. Op de website worden de winnaars ook bekend gemaakt.

 

Er zijn weer enkele LEGO artikelen genomineerd voor de titel Speelgoed van het jaar. Hieronder de genomineerde producten:

 

LEGO® Spellen Minotaurus is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2010 in de categorie 6-8 jaar.

 

LEGO Spellen Minotaurus wordt, zoals alle LEGO Spellen, eerst gebouwd. Daarna kun je het spel gezellig spelen met familie en vrienden. Vervolgens kunnen het speelveld, de regels en de LEGO Dobbelsteen veranderd worden.

De machtige Minotaurus is een mythologisch wezen en woont in een labyrint waar hij een geheime tempel bewaakt. Voer je helden naar de tempel, ontwijk de Minotaurus en bouw hindernissen op voor je tegenstanders. Diegene die als eerste met zijn helden de tempel heeft bereikt is de winnaar. De unieke, zelfbouw L EGO Dobbelsteen geeft nog een extra dimensie aan het spel.

 

Het ideale spel voor de hele familie.  

De unieke, zelfbouw LEGO Dobbelsteen geeft nog een extra dimensie aan het spel.

 

De mening van de jury:
Een nieuwe, originele dimensie aan spellen: bouwen, spelen en aanpassen.  Veel variatiemogelijkheden door de dobbelsteen die je kan veranderen. 
Komt tegemoet aan de wens van kinderen om zelf spelregels te kunnen maken. En je daar aan te houden. 


Het is altijd druk in het station van LEGO City! De nieuwe LEGO City Vrachttrein staat klaar voor vertrek, maar alles moet nog geladen worden! De nieuwe LEGO City Vrachttrein is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2010 in de categorie 8-12 jaar.  

Een realistische speelwereld bouwen, steentje per steentje, de rol overnemen van de grote mensen en spannende avonturen beleven, dat is LEGO City! Kinderen vanaf 6 jaar kunnen de fantastische wereld van de treinen ontdekken dankzij de nieuwe LEGO City Vrachttrein. Bij de set horen de geheel nieuwe flexibele rails, waarmee je gemakkelijk rechte, gebogen of ronde treinsporen kan bouwen. Bovendien is de LEGO City Vrachttrein voorzien van de ondertussen alom bekende LEGO Power Functies!

7939_1to1.PNG  De LEGO City Vrachttrein is aangekomen in het station van LEGO City en de drie wagons moeten geladen worden! De drie werkmannen snellen te hulp, laden de goederen aan boord van de vrachttrein en maken hem klaar voor vertrek. Met de grote kraan kun je containers en auto’s uit de trein en de containertruck in- en uitladen. Maak de bovenkant van de locomotief open en je ziet de cabine van de machinist. De nieuwe infrarode afstandsbediening heeft acht kanalen en zeven snelheden, waarmee je tot maar liefst acht treinen tegelijk kan laten rijden. Hiermee heb je de volledige controle over het vervoer van goederen over de nieuwe, flexibele rails. Dit Speelgoed van het Jaar staat garant voor uren bouw- en speelplezier!

 

De mening van de jury:
Een complete set die uitdaagt tot bouwen en spelen. De snelheid van de trein is instelbaar en meerdere treinen zijn gelijktijdig te bedienen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


C:\Users\beCinKra\Desktop\NL-SvhJ\8043-0000-xx-13-1.jpgDe nieuwe LEGO® Technic Graafmachine met motor is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2010 in de categorie 12+ jaar.

 

De LEGO® Technic Graafmachine met schitterende Power Functies is dé bouwuitdaging van 2010! Het is een uiterst gedetailleerde set met realistische functies waardoor een zeer natuurgetrouw werktuig gebouwd kan worden.

 

Het model bevat twee infrarode afstands-bedieningen, twee ontvangers, vier motoren en heeft verschillende bedieningsmogelijkheden.

De graafmachine kan bewegen zoals in het echt: met de afstandsbedieningen kan je de machine laten rijden, de cabine laten draaien, de arm omhoog en omlaag laten gaan en de laadschop laten kantelen. Deze LEGO Graafmachine met motor zorgt dus gegarandeerd voor veel bouw- en speelplezier.

 

2 modellen in 1

Het model kan ook tot een frontlader op rupsbanden worden omgebouwd.

Twee mooie modellen vol realistische functies en interessante bouwuitdagingen in één! 

De mening van de jury:
Deze natuurgetrouwe graafmachine is een technisch wonder. Behendigheid is nodig om met de verder ontwikkelde techniek 

Lees ook:

LEGO Duplo Dierentuin Speelgoed van het jaar! (10-11-2009)

LEGO 2x genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2009 (19-08-2009)

LEGO constructie speelgoed van het jaar in Engeland (22-03-2009)

Uitslag verkiezing Speelgoed van het jaar bekend. (10-11-2008)

Nominaties voor LEGO bij speelgoed van het jaar verkiezing (07-09-2008)

Overzicht speelgoed van het jaar tot 2007

LEGO verkozen tot meest innovatieve speelgoed 2007 Lees verder...

Uitslag Speelgoed van het jaar  Lees verder...

LEGO genomineerd in twee categorieën speelgoed van het jaar! Lees verder...