Günzburg (Duitsland) - 70 LEGOLAND medewerkers hebben gestaakt voor een betere betaling. Voor de eerste keer in haar tienjarig bestaan heeft LEGOLAND Deutschland te maken gehad met een staking. Op woensdag 31 oktober werd gestaakt op de kruising voor het pretpark. Nadat de staking door het parkbestuur werd verboden zijn de mensen uitgeweken naar een groot kruispunt vlakbij het pretpark. 

Er waren twee steltlopers die pamfletten uitdeelden aan de passerende automobilisten. Op een geel informatieschrijven vertellen de stakers dat ze meer geld willen en dat ze af willen van het door LEGOLAND opgelegde tariefsysteem. Er sloten zich ook werknemers van andere bedrijven uit de buurt aan bij de staking. Er waren spandoeken met teksten als: „Arm trotz Arbeit“ en „Hungerlöhne im LEGOLAND“.

Dat de demonstatie door het parkbestuur werd verboden schoot bij veel stakers in het verkeerde keelgat. Organisator Thomas Schwarz van de NGG uit Augsburg verklaarde door een megafoon, hoe problematisch het „griezelige“ uurloon voor de stakers is. Voor 6,50 Euro per uur moeten sommige medewerkers in hun levensonderhoud voorzien.