14 november 2017
Nog twee nachtjes tot de LEGO House Airbnb actie sluit!
Billund (Denemarken) - Airbnb en the LEGO House hebben op 2 november hun meest BRICKtastische overnachtingsmogelijkheid bekend gemaakt. Voor één keer, voor één nacht is het mogelijk om in het net geopende LEGO House in Billund te overnachten. Aspirant model bouwers, jong en oud, maken kans om de overnachting te winnen. Je moet hiervoor beschrijven wat ze zouden bouwen als ze een ongelooflijke berg LEGO tot hun beschikking hadden. Door de vraag te beantwoorden maak je kans op het winnen van een overnachting in the LEGO House. Je kunt nog twee dagen meedoen aan deze actie, doe het voordat het te laat is!

Winnaars van de wedstrijd hebben the LEGO House helemaal voor zichzelf gedurende de nacht. Ze slapen in een prachtige LEGO slaapkamer onder een gigantische LEGO waterval en mogen daarnaast rekenen op de aanwezigheid van een zeer bijzondere gastheer: Jamie Berard, een van de Meester modelbouwers van LEGO.

“Ik ben zeer benieuwd wat mensen zullen verzinnen”, zegt Jamie Berard, senior designer van de LEGO Group. “We hebben hier een onbeperkt aantal LEGO stenen en daardoor kan het ook de kunst zijn om niet alles te willen gebruiken en echt iets zinvols te ontwerpen. De unieke mogelijkheid om in the home of the brick (het huis van de steen) te mogen overnachten zal hopelijk veel mensen inspireren. Ik voel me altijd erg geïnspireerd als ik hier rondloop."

Het grote evenement zal op 24 november plaats vinden. Dan zullen de winnaars arriveren bij the LEGO House en zullen worden verwelkomd door Jamie. Allereerst is er een lunch, waar ze hun bestelling in LEGO stenen moeten opbouwen, voordat het naar de keuken wordt doorgestuurd en door twee vriendelijke robots wordt uitgeserveerd.

Na de lunch, zal the LEGO House gesloten worden voor de andere bezoekers. Daarna kunnen de winnaars naar binnen en alles wat the LEGO House te bieden heeft ontdekken onder leiding van Jamie. Allereerst staan ze aan de voet van de Tree of Creativity (Boom der creativiteit), gebouwd met meer dan 6 miljoen LEGO stenen. Daarna gaan ze door naar de Masterpiece Gallery, waar LEGO creaties van over de hele wereld tentoon gesteld staan. Van daar uit gaan ze naar de LEGO Experience zones, waar ze hun eigen film kunnen dirigeren, robots kunnen besturen, steden kunnen ontwerpen en veel meer! Mensen met interesse in de geschiedenis kunnen ook naar de kelder, waar de gehele LEGO geschiedenis te bewonderen is, en een kluis aanwezig is met de meest iconische sets die ooit zijn uitgegeven.

Als het avontuur bijna eindigt, kunnen ze het uiteindelijke doel van de reis gaan uitvoeren: slapen in een slaapkamer met een 6 meter hoge LEGO waterval, omringd door een zwembadvol met stenen. De gehele ruimte zal worden ongebouwd tot een slaapkamer voor de super LEGO fan, waarbij alles gemaakt is van LEGO stenen: een teddybeer, lampen, de wekker, de TV, boeken en zelfs een poes! Het huis bevat twee slaapkamers, waarbij de bedden in de beide zwembaden met stenen zijn gesitueerd. Verder is er een woonkamer, waar de winnaars lekker in hun LEGO stoel kunnen gaan zitten, terwijl de ze de LEGO tv kunnen bekijken. Maar eerst moeten de winnaars wel de vele LEGO stenen die in het vertrek aanwezig zijn met rust kunnen laten!  

“Airbnb gaat over mensen die andere mensen helpen om onvergetelijke reismogelijkheden te beiden. Wat kan er nog magischer zijn dan het gloednieuwe LEGO House voor zichzelf te winnen, gedurende een hele avond en nacht? Dit is echt een droom die uitkomt voor elk gezin dat LEGO een warm hart toedraagt. Ik vraag me alleen af of er veel geslapen zal worden in dit prachtige huis met al die speelmogelijkheden," zegt James McCLure, Airbnb's algemeen directeur voor het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië.

Huis Regels:

Spelen is verplcith!

Volwassen wordt aangeraden om gedurende het gehele verblijf LEGO-proof slipper te dragen.

Als er iets mist in je slaapkamer, mag je het zelf gerust bij bouwen.  

Het bed is zo comfortabel, dat je 's morgens waarschijnlijk een brick separator (elementscheider) nodig hebt om op te staan.

Mochten de 25 miljoen stenen niet genoeg zijn, er is een echte LEGO spuit-giet-machine in de lobby geïnstalleerd om meer bij te maken.

Mocht je die ene speciale steen zoeken, let er dan wel op dat duiken niet is toegestaan in het LEGO zwembad!

● Een overnachting in the LEGO House is niet compleet zonder een BRICKfast in bed.

Allernieuwste snufjes op het gebied van beveiliging: als je weg gaat, hoed je alleen wat LEGO stenen op de vloer te strooien!

Hoe kun je een overnachting in the LEGO House winnen?

Om kans te maken om te winnen, moet je de speciale LEGO House Airbnb pagina bezoeken en antwoord geven op de vraag: "Als jij en je gezin de beschikking had over een oneindige voorraad LEGO stenen, wat zou je dan bouwen?" Beschrijf je droom-creatie en schrijf je in voor 16 november 23.59 uur. Je zou de prijs dan kunnen winnen en mogen overnachten in the LEGO House onder begeleiding van een echte LEGO Meester model bouwer!

Winnaars worden van over de hele wereld naar Billund gevlogen. Inzendingen mogen tussen de 50 en 550 karakter bevatten als ze zijn geschreven in het Engels, Frans, Duits, Spaans, ltaliaans of Portugees en tussen de 100-300 karakters in Chinees, Japans of Koreaans. Voor aanvullende informatie en de regels rondom deze wedstrijd kun je de speciale Airbnb LEGO House pagina bezoeken: https://www.airbnb.com/night-at/lego-house

Lees ook:

Win een overnachting in The LEGO House via airbnb! (02-11-2017)

Bezoek aan The LEGO House: LEGO History Collection (28-10-2017) Exclusief!

Bezoek aan The LEGO House: Tree of Creativity (28-10-2017) Exclusief!

Bezoek aan The LEGO House: Red Zone (28-10-2017) Exclusief!

Bezoek aan The LEGO House: Blue Zone (28-10-2017) Exclusief!

Bezoek aan The LEGO House: Green zone (28-10-2017) Exclusief!

Bezoek aan The LEGO House: Yellow Zone (28-10-2017) Exclusief!

Bezoek aan The LEGO House: Masterpiece Gallery (28-10-2017) Exclusief!

LEGO House nu geopend! (29-09-2017)

Nog 1 week voordat 'The LEGO House' opent! (21-09-2017)

Terrassen LEGO House langzaam zichtbaar (07-06-2016)

The LEGO House hoogste punt van de bouw bereikt (17-10-2015)

LEGO House krijgt op 8 oktober de Keystone (16-09-2015)

Showroom LEGO Huis vernieuwd (03-04-2015)

De bouw van het LEGO Huis tot nu toe. (03-04-2015)

De bouw van het LEGO Huis is begonnen! (06-09-2014)

Ontwerp LEGO Huis onthuld (05-06-2013)

Internationale architecten ontwerpen nieuwe LEGO experience in Billund (11-03-2013)