28 oktober 2017
Bezoek aan the LEGO House!
Billund (Denemarken) - Donderdag 26 oktober brachten we een bezoek aan 'The LEGO House' in Billund. The LEGO House werd geopend op 28 september jongsleden. Er zijn diverse dingen te beleven binnen het gebouw: Er is een LEGO Store in het gebouw gevestigd, een restaurant, koffiebar, er zijn conferentieruimtes en er zijn diverse verdiepingen met leerzame activiteiten.

The LEGO House is een unieke beleving in het centrum van Billund. Het huis heeft als ondertitel - home of the brick - . Het gebouw geeft LEGO fans van alle leeftijden de mogelijkheid om de magie van het LEGO universum te ondergaan. Je kunt er allerlei leuke en leerzame, creatieve LEGO uitdagingen aangaan en beleven.

The LEGO House bevat openbare gedeelten en gedeelten waarvoor je dient te betalen. Je kunt gratis een bezoek brengen aan het LEGO plein, de LEGO store en iets eten of drinken in een van de drie restaurants.

De Experience zones zijn de gedeelten in het hart van the LEGO House. Deze gedeelten bestaan uit vier gekleurde gebieden, een spectaculaire Masterpiece Gallery, waar fans hun creaties kunnen tentoonstellen, en een historische collectie, waar je de diepte in kunt en de geschiedenis van het bedrijf en het merk LEGO kunt ontdekken.

Vanaf het publieke LEGO plein kun je de 'Tree of Creativity' zien staan. Dit is het centrummodel van the LEGO House. Het model is meer dan 15 meter hoog en zit vol details en verrassingen. Dit unieke LEGO model is gebouwd uit 6.316.611 standaard LEGO elementen.

In de roze zone is genoeg ruimte voor creativiteit. In de groene zone gaat het om samen spelen. In de blauwe zone worden je cognitieve vermogens op de proef gesteld en in de gele zone gaat het over emoties. De terrassen aan de buitenkant van het gebouw staan in het teken van bewegen en spelen.

LEGO House is ontworpen door BIG. Volgens Bjarke Ingels, eigenaar van BIG is het idee van the LEGO House om een wolk van LEGO stenen te ontwerpen. Dit als letterlijk eerbetoon aan de oneindige mogelijkheden van de LEGO steen. Een en twintig witte stenen zijn op elkaar gestapeld, met als kroonstuk de sleutelsteen. Deze grote stenen vormen niet alleen de ruimten voor de activiteiten binnenin the LEGO House, ze zijn ook bedekt met een rubberen topping, waardoor het huis een groot openbaar plein is. Er zijn allerlei terrassen waarop kinderen speeltuinen aantreffen en lekker kunnen spelen. Hierdoor is het LEGO House zowel voor LEGO fans een bijzondere experience, maar ook inwoners en bezoekers van Billund hebben iets aan het huis.

Hieronder bespreken we de Green Zone.

Green Zone

 World Explorer

Bij de World Explorer draait het om kijken. Er zijn drie grote LEGO layouts opgesteld. Er zitten heel veel details in de layouts. Elke keer als je weer kijkt, zie je iets anders. Erg leuk om te zien is dat er op de treinen die er rond rijden camera's zitten. Je kunt volgen waar de treinen rijden door de displays in de gaten te houden. Verder wordt het om de paar minuten 'donker'. Er gaan dan blauwe lampen aan, waardoor het nacht lijkt. Dan zie je alle lampjes nog beter branden!

 

LEGO Duplo City Builder

Bij LEGO Duplo City Builder kun je lekker met LEGO Duplo aan de slag. Ook kun je hele grote ijsjes bouwen!

 Character Creator

Bij Character Creater kun je je eigen LEGO minifiguurtje bouwen en er een foto van maken. Deze foto wordt dan de cover van een tijdschrift. Ook staan hier prototypes van de collectible minifiguren en de grote minifiguren die in deze ruimte staan.

 Story Lab

In het Story Lab kun je in een LEGO omgeving je eigen stop-motion filmpje produceren. Je hebt tien minuten de tijd om het filmpje op te nemen. Het uiteindelijke filmpje zie je op het display voor je. Ook krijg je het filmpje via de app op je mobiel om mee naar huis te nemen.

 

 Terras

Elke kleur ruimte heeft zijn eigen terras. Op het groene terras vindt je een Wolkenkrabber.

Lees ook:

Bezoek aan The LEGO House: LEGO History Collection (28-10-2017) Exclusief!

Bezoek aan The LEGO House: Tree of Creativity (28-10-2017) Exclusief!

Bezoek aan The LEGO House: Red Zone (28-10-2017) Exclusief!

Bezoek aan The LEGO House: Blue Zone (28-10-2017) Exclusief!

Bezoek aan The LEGO House: Green zone (28-10-2017) Exclusief!

Bezoek aan The LEGO House: Yellow Zone (28-10-2017) Exclusief!

Bezoek aan The LEGO House: Masterpiece Gallery (28-10-2017) Exclusief!

LEGO House nu geopend! (29-09-2017)

Nog 1 week voordat 'The LEGO House' opent! (21-09-2017)

Terrassen LEGO House langzaam zichtbaar (07-06-2016)

The LEGO House hoogste punt van de bouw bereikt (17-10-2015)

LEGO House krijgt op 8 oktober de Keystone (16-09-2015)

Showroom LEGO Huis vernieuwd (03-04-2015)

De bouw van het LEGO Huis tot nu toe. (03-04-2015)

De bouw van het LEGO Huis is begonnen! (06-09-2014)

Ontwerp LEGO Huis onthuld (05-06-2013)

Internationale architecten ontwerpen nieuwe LEGO experience in Billund (11-03-2013)