28 oktober 2017
Bezoek aan the LEGO House!
Billund (Denemarken) - Donderdag 26 oktober brachten we een bezoek aan 'The LEGO House' in Billund. The LEGO House werd geopend op 28 september jongsleden. Er zijn diverse dingen te beleven binnen het gebouw: Er is een LEGO Store in het gebouw gevestigd, een restaurant, koffiebar, er zijn conferentieruimtes en er zijn diverse verdiepingen met leerzame activiteiten.

The LEGO House is een unieke beleving in het centrum van Billund. Het huis heeft als ondertitel - home of the brick - . Het gebouw geeft LEGO fans van alle leeftijden de mogelijkheid om de magie van het LEGO universum te ondergaan. Je kunt er allerlei leuke en leerzame, creatieve LEGO uitdagingen aangaan en beleven.

The LEGO House bevat openbare gedeelten en gedeelten waarvoor je dient te betalen. Je kunt gratis een bezoek brengen aan het LEGO plein, de LEGO store en iets eten of drinken in een van de drie restaurants.

De Experience zones zijn de gedeelten in het hart van the LEGO House. Deze gedeelten bestaan uit vier gekleurde gebieden, een spectaculaire Masterpiece Gallery, waar fans hun creaties kunnen tentoonstellen, en een historische collectie, waar je de diepte in kunt en de geschiedenis van het bedrijf en het merk LEGO kunt ontdekken.

Vanaf het publieke LEGO plein kun je de 'Tree of Creativity' zien staan. Dit is het centrummodel van the LEGO House. Het model is meer dan 15 meter hoog en zit vol details en verrassingen. Dit unieke LEGO model is gebouwd uit 6.316.611 standaard LEGO elementen.

In de roze zone is genoeg ruimte voor creativiteit. In de groene zone gaat het om samen spelen. In de blauwe zone worden je cognitieve vermogens op de proef gesteld en in de gele zone gaat het over emoties. De terrassen aan de buitenkant van het gebouw staan in het teken van bewegen en spelen.

LEGO House is ontworpen door BIG. Volgens Bjarke Ingels, eigenaar van BIG is het idee van the LEGO House om een wolk van LEGO stenen te ontwerpen. Dit als letterlijk eerbetoon aan de oneindige mogelijkheden van de LEGO steen. Een en twintig witte stenen zijn op elkaar gestapeld, met als kroonstuk de sleutelsteen. Deze grote stenen vormen niet alleen de ruimten voor de activiteiten binnenin the LEGO House, ze zijn ook bedekt met een rubberen topping, waardoor het huis een groot openbaar plein is. Er zijn allerlei terrassen waarop kinderen speeltuinen aantreffen en lekker kunnen spelen. Hierdoor is het LEGO House zowel voor LEGO fans een bijzondere experience, maar ook inwoners en bezoekers van Billund hebben iets aan het huis.

Hieronder bespreken we de Yellow Zone.

Yellow Zone

Critter Creator

Bij Critter Creator maak je allerlei dieren, waarmee je allerlei hindernissen kunt doen. Zo kun je beestjes bouwen om op een grote muziekbox te zetten, de beestjes dansen dan mee op het vibreren van de box. Ook kun je kikkers bouwen op een lelieblad. Als je de lelie met kikker op de plaat zet, glijdt hij naar de waterlelies toe. Dit komt omdat er lucht uit piepkleine gaatjes komt, net zoals een air-hockey tafel. Ook kun je dieren bouwen die langs slangen moeten!

LEGO Duplo Mood Builder

Hier bouwen de kleine LEGO fans met LEGO allerlei leuke rupsen en vlinders, door een gezichtje toe te voegen kun je de rups of vlinder emoties meegeven.

Flower Artist

Wie bouwt de mooiste bloem? Ontwerp je eigen bloem en zet hem in de 'tuin'.

Fish Designer

Bij Fish Designer ontwerp je je eigen vis met LEGO stenen. Deze vis kun je via een scanner inlezen en vervolgens komt de door jou gebouwde vis in een groot digitaal aquarium terecht.

Terras

Elke kleur ruimte heeft zijn eigen terras. Op het gele terras vindt je een LEGO Duplo Bos.

 

Lees ook:

Bezoek aan The LEGO House: LEGO History Collection (28-10-2017) Exclusief!

Bezoek aan The LEGO House: Tree of Creativity (28-10-2017) Exclusief!

Bezoek aan The LEGO House: Red Zone (28-10-2017) Exclusief!

Bezoek aan The LEGO House: Blue Zone (28-10-2017) Exclusief!

Bezoek aan The LEGO House: Green zone (28-10-2017) Exclusief!

Bezoek aan The LEGO House: Yellow Zone (28-10-2017) Exclusief!

Bezoek aan The LEGO House: Masterpiece Gallery (28-10-2017) Exclusief!

LEGO House nu geopend! (29-09-2017)

Nog 1 week voordat 'The LEGO House' opent! (21-09-2017)

Terrassen LEGO House langzaam zichtbaar (07-06-2016)

The LEGO House hoogste punt van de bouw bereikt (17-10-2015)

LEGO House krijgt op 8 oktober de Keystone (16-09-2015)

Showroom LEGO Huis vernieuwd (03-04-2015)

De bouw van het LEGO Huis tot nu toe. (03-04-2015)

De bouw van het LEGO Huis is begonnen! (06-09-2014)

Ontwerp LEGO Huis onthuld (05-06-2013)

Internationale architecten ontwerpen nieuwe LEGO experience in Billund (11-03-2013)