09 november 2014
669 kinderen bouwen met LEGO stenen hun versie van een duurzame toekomst
Billund (Denemarken) - Drie dagen lang bouwen honderden kinderen aan hun versie van een duurzame toekomst met behulp van een miljoen LEGO® stenen. In samenwerking met Sustainia en het Wereld Natuur Fonds organiseert de LEGO Groep een uitdagend bouwevenement voor kinderen om ze bewust te maken van duurzaamheid.

In de aanloop naar de bijeenkomst van de intergouvernementele werkgroep inzake klimaatverandering in Kopenhagen (IPCC), werkte de LEGO Groep samen met Scandinavische denktank Sustainia en het Wereld Natuur Fonds (WNF) om meer bewustzijn te creëren voor uitdagingen en mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid waarmee toekomstige generaties te maken krijgen. De missie van de LEGO Groep is om onze kinderen te inspireren en helpen. Zij zijn immers de bouwers van morgen. Het evenement gaf kinderen de gelegenheid om door middel van LEGO stenen tot nieuwe inzichten te komen en bood alternatieve manieren om het te hebben over duurzaamheidskwesties, zoals klimaatverandering.

“Ik ben zeer onder de indruk van alle creatieve en inspirerende oplossingen die de kinderen hier hebben gebouwd en ben blij dat ze zo veel plezier hebben. Ze ervoeren het als een leermoment en lieten maar al te graag hun creativiteit zien. Ik hoop dat dit evenement zal leiden tot nieuwe inzichten en manieren om te praten over hoe we een duurzame toekomst kunnen bouwen,” aldus Jørgen Vig Knudstorp, President en Chief Executive Officer van de LEGO Groep.

Kinderen als inspiratiebron
Tijdens het bouwevenement kwam elke dag een ander thema aan bod, zoals klimaatverandering, hulpbronnen en onderwijs. LEGO Groep experts, Sustainia Award-finalisten en WNF-vertegenwoordigers lieten kinderen van 6 jaar en ouder kennismaken met de thema's. De kinderen mochten daarna hun versie van een duurzamere toekomst bouwen met behulp van een miljoen LEGO stenen.

“Bij de LEGO Groep willen we een positieve invloed hebben op de samenleving. We dragen op een unieke manier ons steentje bij door kinderen te inspireren en helpen met een creatieve speelervaring. We trekken deze positieve invloed door naar onze dagelijkse activiteiten. We zoeken naar betere materialen, optimaliseren verpakkingen en zoeken naar duurzamere energiebronnen. Dat zijn maar een paar van onze initiatieven,” vertelt Jørgen Vig Knudstorp, President en Chief Executive Officer van de LEGO Groep.

Op de avond van 30 oktober zullen de creatieve LEGO modellen van een aantal kinderen te zien zijn in het Royal Danish Theatre in Kopenhagen tijdens de jaarlijkse Sustainia Award Ceremony, waar prijzen worden toegekend aan duurzame oplossingen van over de hele wereld.

“Als kinderen de problemen kunnen begrijpen en zich kunnen buigen over oplossingen, waarom het grote publiek dan niet? Dat zou een echte doorbraak betekenen,” zegt Erik Rasmussen, CEO van Monday Morning Global Institute en oprichter van Sustainia.

Lees ook:

Bijna 1.000.000 ondertekenaars Greenpeace actie tegen samenwerking LEGO en Shell (20-09-2014)

LEGO verkleint de CO2 uitstoot van haar verpakkingen met 10.000 ton (06-09-2014)

LEGO reageert op het gebruik van de merknaam door Greenpeace (26-07-2014)

Greenpeace hangt spandoeken op aan miniatuur versie boorplatform in LEGOLAND Windsor (26-07-2014)

Greenpeace voert actie bij hoofdkantoor LEGO in Billund (26-07-2014)

Greenpeace in actie tegen samenwerking LEGO en Shell (22-07-2014)

LEGO zoekt duurzame bouwsteentjes (01-03-2014)

LEGO besluit alleen nog FSC papier te gebruiken (06-07-2012)

LEGO investeert half miljard in windmolenpark (02-03-2012)

LEGO strijdt tegen ontbossing (08-07-2011) 

Kleinere LEGO dozen? (02-03-2011)

LEGO derde in lijst klimaat vriendelijke speelgoedfabrikanten (23-04-2009)