Oslo (Noorwegen) - Guinness World Records heeft bevestigd dat een man uit Noorwegen een nieuw record heeft gevestigd: Hij heeft meer dan 300 ongeopende LEGO Star Wars sets verzameld.

De organisatie die records registreert zegt dat is bewezen dat Jon Jessesen, een lasser bij de spoorwegen, ongeveer 300 ongeopende LEGO Star Wars sets heeft verzameld en dat hij ongeveer 750.000 losse LEGO onderdelen zorgvuldig heeft gecategoriseerd en gecatalogiseerd.

"Het verzamelen van LEGO Star Wars betekent voor mij dat ik de kracht gebruik om twee wonderlijke werelden samen te voegen. De ene is mijn passie voor de Star Wars films en de innovatie van de LEGO producten," zegt Jessesen.

Hij zegt dat zijn liefde voor LEGO sets en Star Wars zijn persoonlijke relatie heeft beÔnvloed. "Mijn partner doet mee met het bouwen van de speciale projecten en is misschien nog niet zo gek als ik, maar is wel door mij aangestoken met het LEGO virus," zegt hij.

Jessesen zegt dat hij zijn huis wil verbouwen en een speciale verdieping voor zijn LEGO wil toevoegen aan de bestaande woning. "Het plan is om het dak op te tillen en daar dan een compleet nieuwe verdieping onder te bouwen om zo ruimte te maken voor de gehele collectie en ook voor de nieuwe collectie met LEGO The Hobbit en Lord of the Rings sets,'" zegt hij.