27 april 2016
LEGO Groep nu geleid door vierde generatie.
Billund (Denemarken) - De familie Kirk Kristiansen neemt belangrijke stappen in een geleidelijke overgave aan de volgende generatie waarbij de stabiele en actieve familie eigenaarschap behouden blijft.

De familie Kirk Kristiansen, welke de LEGO Group bezit, heeft vandaag aangekondigd dat de familie belangrijke stappen neemt in een geleidelijke overgave van het actieve eigenaarschap aan de volgende generatie - een proces dat als enige jaren onder weg was.

Kjeld Kirk Kristiansen (68) en zijn zoon, Thomas Kirk Kristiansen (37), zullen van rol wisselen in de raad van directeuren van LEGO A/S – waarbij Thomas Kirk Kristiansen  plaatsvervangend voorzitter word en zijn vader wordt een gewoon lid van de raad.  In de raad van de LEGO Foundation wordt Thomas Kirk Kristiansen voorzitter en Kjeld Kirk Kristiansen plaatsvervangend voorzitter.

Kjeld Kirk Kristiansen zal voorzitter van de raad van KIRKBI A/S, het moederbedrijf van de LEGO Group, blijven.

Kjeld Kirk Kristiansen zegt:

De familie is nu al enkele jaren bezig om zorgvuldige voorbereidingen te treffen voor de toekomst. I ben erg blij dat ik mag vertellen dat we nu klaar zijn om bepaalde belangrijke stappen te zetten om de overgang van de derde naar de vierde generatie soepel te laten verlopen. De overgave aan de vierde generatie zorgt voor een actieve eigenaarschap van de LEGO Group – niet alleen voor de volgende generatie, maar ook voor de generaties die nog zullen volgen."

“Als onderdeel van de voorbereidingen, hebben we besloten dat in elke generatie een persoon de rol van meest actieve eigenaar moet vervullen. De meest actieve eigenaar zal namens de hele familie nauw betrokken zijn bij de LEGO Group, de LEGO Foundation en KIRKBI. We hebben als familie ingestemd dat Thomas deze rol in de vierde generatie op zich zal nemen. Thomas heeft veel kennis opgebouwd over de bedrijven en hij geniet de steun van de hele familie."

Thomas Kirk Kristiansen zegt:

“Ik kijk er naar uit om een grotere verantwoordelijkheid te dragen namens de vierde generatie van mijn familie. Ik heb mezelf voorbereid, samen met mijn vader en Jørgen Vig Knudstorp, de CEO van de LEGO Group, sinds ik toetrad tot de raad van LEGO A/S als een observator in 2004 – en later in 2007 toen ik werd toegevoegd aan de raad.  

De LEGO Group is altijd meer dan een bedrijf voor me geweest. We hebben een erg heldere bedoeling met onze familie eigendommen, daarbij gaat het om het belang van spel bij de ontwikkeling en welzijn van kinderen. De passie voor spelen en leren is altijd erg belangrijk geweest voor mijn familie, en is belangrijk voor mij om deze erfenis voort te zetten.

Actief eigenaarschap van de familie is iets speciaals

Jørgen Vig Knudstorp, LEGO Group CEO, is erg blij met de geleidelijke overgave aan de volgende generatie. Hij zegt:

“Deze geleidelijke transitie is een heldere indicatie dat het actieve, betrokken familie eigenaarschap voortgezet zal worden. De eigenaars familie is geinteresseerd in de producten, waarden, strategie en - in het speciaal - de mensen die het bedrijf maken. De familie gelooft in het LEGO idee en hun ambitie om nog meer kinderen over de hele wereld te bereiken is een erg krachtige drijvende kracht van groot belang voor alle medewerkers van de LEGO Group.”

Jørgen Vig Knudstorp vindt het eigenaarschap van de familie erg speciaal, hij zegt:

De eigenaars familie zorgt zeer zorgvuldige voor het bedrijf - zoals anderen dat doen bij hun kinderen. In mijn ogen maakt dat het familie eigenaarschap tot iets speciaals. Als je de waarden bezit die de familie Kirk Kristiansen heeft laten zien, dan betekent dat je zorg draagt voor je klanten, werknemers en zakenpartners. Het betekent ook dat hoewel geld verdienen met het bedrijf belangrijk is, de familie waarden nog belangrijker zijn."

Feiten over het actieve eigenaarschap van de familie over de generaties:

  • Elke generatie draagt een persoon voor die de meest actieve eigenaar is, welke de hele familie vertegenwoordigd.
  • De meest actieve eigenaar is erg bekend met de LEGO Group, de LEGO Foundation en KIRKBI envertegenwoordig de hele familie - is betrokken bij de bedrijven en de keuzes die gemaakt worden. Deze persoon is een ambassadeur van het merk LEGO en helpt zorg te dragen om de kern waarden van de familie richting geven aan de keuzes die gemaakt moeten worden in de eigendommen van de familie Kirk Kristiansen.
  • De meest actieve eigenaar vertegenwoordigd de belangen van de eigenaars, door zitting te nemen in de raad en het management van LEGO A/S, KIRKBI A/S en de LEGO Foundation.
  • Alle eigenaars in elke generatie zijn betrokken en verantwoordelijke aandeelhouders en ambassadeurs en cultuurdragers van de kernwaarden van de familie.
  • Alle eigenaars zijn op verschillende manieren betrokken bij de zaken van de LEGO Group, KIRKBI A/S en de fondsen van de familie - optredend als leden van de raad en door het vervullen van representatieve taken.

Over KIRKBI A/S

KIRKBI A/S is de holding en het investeringsbedrijf van de familie Kirk Kristiansen. De strategische activiteiten van het bedrijf bevatten 75% eigenaarschap van de LEGO Group, 29.9% eigenaarschap van Merlin Entertainments plc en investeringen in groene energie. De investeringen van het bedrijf bevatten ook lange termijn investeringen in bedrijven zoals Falck A/S, Matas A/S, Minimax Viking GmbH en ISS A/S als wel investeringen in vastgoed in Denemarken, Zwitserland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. KIRKBI heeft een lange termijn investering profiel en is een verantwoordelijke investeerder met een hoge ethische standaard. Meer informatie op ww.kirkbi.com.

Over de LEGO Group

De LEGO Group is opgericht in 1932 door Ole Kirk Kristiansen, en is gebaseerd op de iconische LEGO steen, het is een van de wereldleidende producenten van speelgoederen. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Billund, Denemarken en kantoren in Enfield, Verenigde Staten, Londen, Verenigd Konikrijk, Shanghai, China en Singapore.

Geleid door de ziel van het bedrijf "Alleen het beste is goed genoeg", is het bedrijf betrokken bij de ontwikkeling van kinderen en doelt op het inspireren van de bouwers van de toekomst door middel van creatief spel en leren. LEGO producten worden wereldwijd verkocht en kunnen virtueel worden ontdekt op www.LEGO.com.

Over de LEGO Foundation

De LEGO Foundation richt zich op het inspireren en ontwikkelen van de bouwers van de toekomst; een missie die het fonds deelt met de LEGO Group. De LEGO Foundation is toegewijd aan het bouwen van een toekomst waar leren door spel kinderen aanmoedigt om creatieve, betrokken, levenslange leerders te worden. Haar werk stoelt op het herdefiniëren en herontdekken van leren. Samen met leiders, beinvloeders, onderwijzers en ouders wil de LEGO Foundation de kampioenen in spel uitrusten, inspireren en activeren. www.LEGOFoundation.com

CEO van KIRKBI A/S Søren Thorup Sørensen (links) en CEO van de LEGO Group Jørgen Vig Knudstorp (rechts) met Thomas Kirk Kristiansen en Kjeld Kirk Kristiansen van de eigenaarsfamilie van de LEGO Group.

Agnete Kirk Thinggaard

Jørgen Vig Knudstorp

Kjeld Kirk Kristiansen

Sofie Kirk Kristiansen

Søren Thorup Sørensen

Thomas Kirk Kristiansen

 Thomas Kirk Kristiansen en Kjeld Kirk Kristiansen

CEO van de LEGO Group Jørgen Vig Knudstorp (rechts) met Thomas Kirk Kristiansen en Kjeld Kirk Kristiansen van de eigenaarsfamilie van de LEGO Group.

Lees ook:

Droombaan? LEGO zoekt bouwers m/v (25-01-2016)

Mads Nipper verlaat LEGO (06-04-2014)

LEGO managers krijgen verplicht les in sociale media (13-02-2013)

Werken bij LEGO (16-02-2012)

Anders Kirk Johansen getrouwd (30-10-2011)

LEGO CEO geeft interview (25-05-2011)

Johnny Depp bouwen (16-05-2011)

Het ontwerpen van LEGO Cars (02-03-2011)

Interview met de ontwerper van de Maersk Sealand (04-08-2010)

Hoe een LEGO Designer zijn handtekening achterlaat deel 2 (28-07-2010)

Bij LEGO werken ze door tijdens het WK (14-07-2010)

Hoe een LEGO Designer zijn handtekening op een set achterlaat (05-05-2010)

Model bouwer doet boeket LEGO bloemen cadeau (26-04-2010)

Master Model bouwers laten weer iets zien (10-08-2009)

Mindstorms Expert Richard Siegriest overleden na auto ongeluk (07-07-2009)

Hoe je Master Model Builder wordt (29-06-2009)

Hoe word je een LEGO Master Model Bouwer? (26-05-2009)

Droombaan: LEGO modelbouwer (02-12-2008)

LEGO Designer aan het woord: Matthew Ashton over LEGO Castle '07, '08 en '09! 

Jorgen Vig Knudstorp en LEGO  in 2020 (01-01-2009)

Nieuw CFO voor de LEGO Groep (17-07-2008)

Ingenieur worden m.b.v. LEGO (17-07-2008)

Interview met Jørgen Vig Knudstorp (06-02-2008)

LEGO trekt 100 mindstorms experts aan 

Godtfred Kirk Christiansen overleden (13-07-1995)