Delft (Zuid-Holland) - Praktijkschool Grotius College uit Delft heeft meegedaan aan de First LEGO League. Het team van de Praktijkschool bestond uit Rick, Giovannie, Julian en Milo.

De techno jongens hebben onder leiding van een tweetal studenten een paar maanden geoefend in het programmeren van een LEGO robot om daarmee de opdrachten te kunnen doen tijdens de wedstrijden. Naast deze robot opdrachten was er nog een thema waaraan het team moest werken, namelijk het nadenken over hoe de techniek een rol kan spelen in het leven van ouderen om zodoende het leven van die ouderen socialer te maken. Voorwaar geen kleine opdracht!

Samen met de heer Van der Burg heeft het team een uitschuifbare vork geconstrueerd waarmee je op een makkelijke manier het eten naar je mond kunt brengen als je bijvoorbeeld een probleem met je arm hebt.

Deze “uitvinding” werd in een presentatie aan een vakjury getoond die daar dan weer een aantal punten aan toekende. De presentatie was een groot succes en de jury was onder de indruk van het uitwerken van de opdracht.

Naast deze presentatie heeft het Omastyle team 3 wedstrijden gedaan tegen andere teams. Het resultaat was prima. Met de scores eindigde ons team in de middenmoot en dat is voor een 1e keer dat wij aan deze competitie meedoen heel erg goed.

Vandaar dat de organisatie ons team de aanmoedigingsprijs heeft toegekend in de vorm van een fraaie lego cup.

Naast de mooie woorden die gesproken zijn hebben we ook afgesproken om er volgend jaar weer bij te zijn en natuurlijk gaan we ook dan weer een goed resultaat neerzetten!