Billund (Denemarken) - Al tientallen jaren staat het creatieve speelgoed van de LEGO Groep boven aan de verlanglijstjes van kinderen over de hele wereld. Het is natuurlijk lastig te bepalen welke LEGO® bouwsets met Sinterklaas en Kerst favoriet zullen zijn. Toch hebben we een aantal van onze eigen favorieten voor de jongste tot de al wat oudere LEGO fans verzameld, inclusief de LEGO adventskalender om de spannende tijd tot Kerstmis nog leuker te maken.

Voor jonge liefhebbers van boten en de zee.
Bedenk hoeveel avonturen je kunt beleven op een boot met je beste vrienden. Deze Dolfijn cruiser van LEGO Friends biedt alles wat je nodig hebt voor een rollenspel met een zeethema. De cruiser wordt geleverd met drie minifiguren, waterski's, dolfijnenvoer en vele andere extra's die je nodig hebt voor een zonnige dag op zee met je vrienden. De adviesprijs voor de LEGO Friends Dolfijn cruiser (41015) is €79,99.

Voor liefhebbers van vliegtuigen.
Laad de vracht in het vliegtuig bij de LEGO City® Vrachtterminal. Open de deuren van het vrachtvliegtuig en help de arbeiders de lopende band op zijn plaats te zetten. Zet de dozen op de band en duw ze het vliegtuig in. Gebruik de verstelbare vork van de vorkheftruck om goudstaven op te tillen en door de staart van het vliegtuig naar binnen te brengen. Laat daarna de brandstoftank vullen door de Octan™ Tankwagen, neem contact op met de verkeerstoren en vlieg weg om de lading te leveren. De adviesprijs voor de LEGO City Vrachtterminal (60022) is €99,99.

Voor liefhebbers van STAR WARS.
Echte fans van Star WarsTM krijgen geen genoeg van LEGO STAR WARS. Deze serie is ontzettend populair bij kinderen én volwassenen! Dit jaar kunnen Sinterklaas en de Kerstman op zoek gaan naar de eenzame clone-strijder Jek-14 en zijn Stealth Starfighter – het eerste STAR WARS-ontwerp ooit dat niet in een film is voorgekomen en waarvoor de ontwerpers van LEGO exclusieve goedkeuring hebben gekregen van George Lucas (de bedenker van Star Wars). Dit ruimteschip wordt geleverd met drie minifiguren: Jek-14, een elite-clonesoldaat en een onafhankelijke premiejager. De adviesprijs voor de LEGO STAR WARS JEK-14’s Stealth StarfighterTM (75018) is €79,99.

Voor liefhebbers van motorsport.
Elke autoliefhebber wil zijn of haar eigen monstertruck. Dit product van LEGO Technic biedt iedereen die kans, zelfs degenen die geen garage hebben waar een monstertruck in past. Dit gedetailleerde model biedt urenlang plezier met het creëren van uw eigen, geavanceerde en veelzijdige versie van een monstertruck. En wie echt van motoren houdt, kan de truck zelfs laten rijden met behulp van een extra motorset. De adviesprijs voor de LEGO Technic Monstertruck (42005) is €39,99 en de adviesprijs voor de motorset is (8293) €29,99. 

Voor de allerkleinste liefhebbers van treinen.
Elektrische treinen zijn klassiek speelgoed. Als vervolg op eerdere speelsets heeft LEGO DUPLO® een geheel nieuwe en verbeterde treinset geïntroduceerd voor de jongste spelers. Mijn eerste treinset staat garant voor uren speelplezier en eindeloze speelmogelijkheden. Creëer een kleurrijke locomotief met geluidseffecten, een personenwagen, een loket waar u treinkaartjes kunt kopen, een brandstofpomp en een signaal. Veel DUPLO stenen en een rails van 55 cm maken deze set perfect voor jonge bouwers en bieden creatieve speelmanieren met een treinthema. Bevat twee DUPLO figuren: een treinmachinist en een kind. De adviesprijs voor de DUPLO Mijn eerste treinset (10507) is €54,99.

Voor die superspannende tijd voor Kerstmis.
Adventskalenders maken de periode tussen Sinterklaas en Kerstmis leuk en spannend. Door de jaren heen zijn deze kalenders leuker en leuker geworden, met foto's, chocolaatjes, en sinds een paar jaar, met speelgoed. Wat is er nu leuker dan 's morgens wakker worden en een nieuw LEGO onderdeel te krijgen waarmee je kunt spelen zodat de tijd tot Kerstmis zo voorbij vliegt? Dit jaar zijn er maar liefst drie LEGO adventskalenders: een van LEGO Friends, een van LEGO STAR WARS en een van LEGO CITY. De adviesprijs voor deze kalenders varieert van €22,99 tot €34,99.