27 September 2011
Tegenwoordig spaar ik LEGO 

door Wout Dusseldorp

Inmiddels staat Sander Boschker (40) al 22 seizoenen bij de Tukkers onder de lat. De keeper maakte op 19- jarige leeftijd zijn eredivisiedebuut in een wedstrijd tegen Haarlem en speelt vanaf seizoen ’93/’94 als eerste doelman van Twente. In 2001 won Boschker met FC Twente de KNVB- beker nadat hij in de finale tegen PSV drie achtereenvolgende strafschoppen wist te stoppen. Tijdens zijn professionele carrière is Boschker slechts één keer van club gewisseld. In 2003 besloot hij over te stappen naar Ajax. Helaas kwam de doelman niet in actie waardoor hij een jaar later weer terugging naar Twente. In 2010 speelde Boschker zijn eerste interland tegen Ghana. Hij werd daarmee de oudste debutant ooit voor het Nederlands elftal. Voor zijn werk reist hij de hele wereld over maar waar gaat hij in zijn vrije tijd uit?

Restaurant
„ Sinds kort zit er een nieuw Aziatisch restaurant genaamd Umami in Hengelo ( Ov). In de korte tijd dat het open is, ben ik er zeker al vier à vijf keer geweest. Het eten is er verrukkelijk en de aankleding is fantastisch. Ik heb niet eens echt een voorkeur voor Aziatisch eten maar het totaalplaatje van dit restaurant spreekt me enorm aan."

Café
„Een vriend van mij heeft een club genaamd Merlijn waar ik op een zaterdagavond nog wel eens heen wil gaan, maar in echte cafés kom ik niet meer. Toen ik jonger was ging ik vaker op stap en dan vooral naar de Radstake, maar ik ging alleen als het kon. Ik was erg druk met voetbal dus stond ik vaak met een glaasje cola in de hand."

Theater
„Ik kom wel heel vaak langs een theater, maar daar heb je het eigenlijk ook mee gehad. De laatste theatervoorstelling waar ik ben geweest was Ciske de Rat in Carré. Ik heb wel genoten maar ik had het ook goed gevonden als we niet waren gegaan."

Concert
„Twee jaar geleden ben ik voor het laatst naar een concert geweest. Een vriend van me vroeg of ik mee wilde gaan naar een optreden van ZZ-Top in de Heineken Music Hall. Aangezien ZZ-Top een soort jeugdzonde van me is, heb ik ja gezegd. Uiteindelijk heb ik het meest genoten van de laatste vijftien minuten omdat ze toen alle ‘gouwe ouwen’ speelden. Verder zou ik nog graag een keer naar een concert van Justin Timberlake gaan. Maar ook Tiësto, Armin van Buren, SensationWhite en de Dire Straits staan op mijn lijstje."

Film
„Ik ga erg graag en vaak naar de bioscoop. Het maakt me eigenlijk niet uit wat voor genre, ik hou van alle soorten films. De ene keer is het actie en de andere keer een lachfilm, maar ik ga ook graag met mijn kinderen naar de film. De laatste film die ik heb gezien was De smurfen. Het was best een geinige film, maar met dit soort films vind ik het belangrijker dat mijn kinderen plezier hebben, dan geniet ik ook het meest."

Museum
„Wat veel mensen niet weten is dat ik een fervent modelbouwer ben geweest. Daarnaast ben ik ook erg gecharmeerd van schepen uit de 16e en 17e eeuw. Daarom ben ik een jaartje of zes geleden naar het Scheepvaartmuseum in Amsterdam gegaan. Eenmaal binnen viel het me toch een beetje tegen omdat er vooral veel schilderijen te bewonderen waren en relatief weinig modellen. Maar ik heb me er zeker vermaakt. Mijn modelbouwhobby heb ik inmiddels aan de kant geschoven. Tijdens een verhuizing is een groot aantal van mijn modellen uit elkaar gevallen waardoor ik besloot te stoppen. Tegenwoordig spaar ik Lego."

Vakantieland
„ Het mooiste land waar ik op vakantie ben geweest, is Thailand. Ik ben het hele jaar sportief bezig dus als ik op vakantie ga, wil ik echt relaxen. Laat mij maar lekker aan het zwembad liggen met een boekje. Dat is in Thailand wel gelukt. We begonnen in Bangkok en van daaruit zijn we langzaam naar beneden getrokken. De laatste twee dagen hebben we doorgebracht in Koh Samui, in het Four Seasons Hotel. Dat was echt geweldig, ik ben nog nooit zo luxe op vakantie geweest. Het hele complex ligt op een berg en bestaat uit allemaal huisjes en villa’s. Iedereen heeft een eigen zwembad en wanneer je naar het strand of naar het restaurant wilde dan kon je bellen naar de receptie en werd je opgehaald met een golfkarretje omdat de berg te steil is om op te lopen."

Stad
„Door mijn werk kom ik de hele wereld over maar heb ik nooit echt tijd om eens rond te kijken. Van wat ik heb gezien vond ik Sidney en Londen erg mooi. Maar ik wil ook graag een keer naar New York."

Lievelingsplek
„Het liefst ben ik thuis, dat is echt de plek waar ik me op mijn gemak voel. Ik woon in een oud huis uit 1910 met in ieder vertrek een open haard. Ik doe dan ook niets liever dan lekker op de bank zitten met de open haard aan."

Avondje uit met...
„Ik zou heel graag weer een keer een avondje uit willen met mijn broers. Het is alweer heel erg lang geleden dat wij samen op pad zijn geweest en dat zou ik graag nog een keer doen. De laatste keer dat we met z’n allen zijn wezen stappen heb ik enorm genoten."

Bron: De Gelderlander

 

Lees ook:

Grote investering LEGO in Hongarije (06-09-2011)

LEGO weer op National Geographic Channel (28-08-2011)

LEGO strijdt tegen ontbossing (08-07-2011) 

LEGO Inside Tour exclusive (19-05-2011)

Verslag van de reis naar de LEGO fabriek (10-05-2011)

LEGO op National Geographic Channel (02-03-2011)

Kleinere LEGO dozen? (02-03-2011)

Negen AGV's voor LEGO (07-12-2010)

LEGO derde in lijst klimaat vriendelijke speelgoedfabrikanten (23-04-2009)

LEGO neemt fabriek in Tsjechië over van Flextronics (21-02-2008)

Productie ExoForce wordt eind 2008 stopgezet! (09-02-2008)

Neem een kijkje achter de schermen bij het maken van LEGO Technic (23-01-2008)

LEGO verplaatst productie Duplo en Bionicle cans!

LEGO verkoopt gereedschapsfabriek in Zwitserland

LEGO besteed transport uit aan DHL

LEGO sluit diverse fabrieken en distributiecentra

Lego kiest voor databasemanagement van Experian

Bezoek de LEGO Fabriek!