Günzburg (Duitsland) - Eenmaal in het leven een echte schat vinden in een Egyptische tempel of als een ridder in een prachtig kasteel slapen - wie van deze avonturen niet alleen wil dromen, maar ze ook in werkelijkheid wil beleven, moet vanaf komende zondag een bezoek gaan brengen aan het LEGOLAND Duitsland Resort in Günzburg.

Spannende en geweldige nieuwigheden in het park.

Zoals het parkmotto „Beleef het avontuur!“ garandeert het nieuw gebouwde, 6.000 m² grote 'Rijjk van de Farao's' met de Tempel X-peditie, een interactieve Indoor-rij-attractie, pure spanning. Hier stappen de kleine en grote schatzoekers in een Jeep en gaan ze op een geheimzinnige ontdekkingstocht door de verschillende kamers van een Egyptische tempel. Langs de weg bevinden zich allerlei doelen, die ze met het pistool dat aan het karretje is bevestigd, moeten raken. Aan het eind van de reis, in de grafkamer zien de bezoekers hoeveel punten ze bij elkaar geschoten hebben. Een leuke wedstrijd, waarbij niet alleen de dagwinnaar, maar ook de winnaar van het jaar wordt bijgehouden. Blikvanger is een vijf meter hoog beeld van een farao voor bij de ingang van de tempel, welke is gebouwd met meer dan 275.000 LEGO stenen.

Speciaal voor de LEGOLAND parken werd bijpassend bij de nieuwe LEGO productserie Legends of Chima™ een 4D-film geproduceerd, die de gasten meeneemt in de met sagen omgeven wereld van Chima. Van de fictieve dieren gaan we naar de echte dieren, in LEGOLAND ATLANTIS by SEA LIFE™. Daar trekt een nieuwsgierige octopus, een van de meest intelligente en fascinerende zeedieren, in in zijn eigen aquarium. Verder zijn er in deze spectaculaire onderwaterwereld meer dan 2.000 vissen, haaien en roggen te bewonderen.

En ook in het LEGO STAR WARS™ gedeelte van MINILAND is er iets nieuws te vinden: in 2013 kunnen STAR WARS fans in MINILAND naast levensgrote LEGO modellen van Darth Vader en Darth Maul ook met Jedi meester Yoda bij het LEGO Fotopoint in originele grote bewonderen en meteen een herinneringsfoto maken.

Ridderlijke overnachtings-avonturen in het LEGOLAND Feriendorf

Vanwege het vijfjarig jubileum van het LEGOLAND Feriendorf opent hier een nieuwe overnachtingsmogelijkheid. Vanaf dit seizoen kun je in een echt ridderkasteel overnachten. De 34 pronkvolle kamers zijn erg goed gethematiseerd, met talrijke LEGO modellen, verder bevatten de kamers stapelbedden voor de kinderen en elke kamer heeft een eigen toilet en badkamer.

„LEGOLAND Deutschland heeft zich sinds de opening van het park ontwikkeld tot geliefd dagje weg bestemming voor gezinnen met kinderen. In 2012 zijn de overnachtingsmogelijkheden in Günzburg in vergelijking tot 2011 met 7 procent toegenomen, dat is een keer zo veel als het gemiddelde in de regio. We zijn erg blij met deze ontwikkeling. Dat bewijst maar weer dat het concept van het park en de vestigingsplaats een goede keus zijn geweest. Tot 2020 hebben we nog allerlei ideeën, en met de opening van ons ridderkasteel en het 'Rijk van de farao's' hebben we er weer twee prachtige nieuwe publiekstrekkers bij gekregen. We hebben dit seizoen meer geïnvesteerd dan we ooit tevoren gedaan hebben," zegt de bedrijfsleider Hans Aksel Pedersen.