Jiaxing (China) - In 2017 moet een nieuwe LEGO  fabriek in Jiaxing, in China volledig operationeel zijn en op dat moment werken er 2000 werknemers.

De LEGO Group heeft plannen aangekondigd om een eigen LEGO fabriek te bouwen en runnen in China. De fabriek moet producten leveren aan de groeiende Aziatische markt. De bouw begint in 2014.

“Het is onze strategie om de productie zo dicht mogelijk op onze belangrijkste markten te plaatsen, om op die manier er voor te kunnen zorgen dat de leveringstijd zo kort mogelijk is en de service aan onze klanten en consumenten zo goed mogelijk is, en die strategie heeft zich inmiddels bewezen.  Azië - inclusief China – is een toekomstige belangrijke markt voor de LEGO Group en daarom ben ik erg blij dat ik de plannen van de nieuwe fabriek bekend kan maken. Door volledige controle te hebben op het productie proces is essentieel om producten met een consistente hoge kwaliteit en veiligheid, die voldoen aan onze waarden, te kunnen leveren,` zegt Bali Padda, COO en voegt toe:

“Door de productie in de regio te situeren beperken we tevens de gevolgen voor het milieu, doordat we minder producten vanuit Europa naar Azie hoeven te transporteren.”

State-of the art fabriek

De fabriek zal worden gebouwd in de stad Jiaxing, precies in het midden van de Yangtze Rivier Delta en op ongeveer 100 KM van Shanghai waar de LEGO Group een regionaal distributie centrum voor Azië heeft gepland.

“De nieuwe fabriek zal worden gebouwd en operationeel zijn via dezelfde technologie, automatisering, standaarden voor veiligheid van de werknemers en kwaliteitseisen van de producten als onze LEGO fabrieken in Denemarken, Hongarije, Tsjechië en Mexico, en het zal het herkenbare LEGO uiterlijk hebben.” zegt Michael McNulty, Senior Vice President, Procurement.

Productie alleen voor Azië

De LEGO Group heeft op dit moment geen eigen productie faciliteiten in China, maar met de nieuwe fabriek, waar men naast het spuitgieten, ook gaat decoreren en verpakken, zal LEGO hier een goede basis hebben voor de toekomstige groei in Azië. De verkopen van de LEGO Group in deze regio zijn de afgelopen jaren met meer dan 50 procent per jaar gestegen.

“Afgaande op onze huidige verwachtingen in groei in Azië, moet de fabriek ongeveer 70 tot 80 procent van alle LEGO producten die in Azië worden verkocht na 2017 moeten leveren. Alle producten die worden gemaakt in de nieuwe fabriek worden verkocht in Azië,” says Michael McNulty.

Locatie met de focus op de werknemers

De plek van de nieuwe fabriek, Jiaxing, heeft een populatie van 5 miljoen mensen en is om meerdere redenen gekozen, zegt Michael McNulty:

“Het is dicht bij ons regionaal distributie centrum en de stad heeft alle faciliteiten en infrastructuur die we nodig hebben. En daarnaast denken we dat de plek perfect is om goede toekomstige LEGO werknemers te vinden.  De stad is de sterkst mogelijke match met onze kernwaarden bij LEGO, en de plannen voor een gezonde uitbreiding van de stad zijn goed georganiseerd.”

Jiaxing wordt ook wel  “National Health City”, “National Model City for Greening”, “National Garden City” genoemd.