08 mei 2015
LEGOLAND Deutschland LEGO Miniland

Günzburg (Duitsland) - Wij bezochten LEGOLAND Deutschland. Hieronder zie je de foto's van het LEGO Miniland. Hier vind je allerlei bekende gebouwen en landschappen uit de hele wereld. Miniland is verdeeld in de volgende gebieden:

11. Venetië

12. Berlijn

13. Hamburger Haven

14. Nederland

15. LEGO Star Wars (zie hier de foto's)

16. Zwitserland

17. München vliegveld met Airbus A380

18. Slot Neuschwanstein

19. Schwäbisch dorpslandschap

20. Frankfurt

21. Allianz Arena


LEGOLAND Deutschland Miniland, Venetië.

Seufzerbrug. Onverschrokken: meer dan 1.000 verschillende LEGO elementen in verschillende kleuren hebben de modelbouwers tot hun beschikking. De pracht en heerlijkheid van het Dogenpaleis en de dikke gevangenismuren van de toenmalige staatsgevangenis zijn alleen door de mooie Seuferbrug verbonden. Over deze brug werden de gevangen vanuit hun kerker in het paleis naar het gerecht vervoerd.

De Dogen waren de door de raad gekozen Staatopperhoofden van Venetië, die vanuit "Palazzo Ducale" - Het Dogenpaleis (gebouwd in de 14e/15e eeuw) - regeerden. Tegenwoordig zijn er in het grote paleis werken van de beroemde Italiaanse schilders te bewonderen.

Markusplein met Campanile.

Niet alleen gedurende het wereldberoemde Carnaval is het een feest op het plein. Napoleon noemde het plein het mooiste plein van Europa. Mocht je eens in de gelegenheid zijn dan is een bezoek aan de 99 meter hoge Campanile (Klokkentoren) te brengen om van het uitzicht over het Markusplein, de stad en de lagune te genieten.

Venetië: Stad van de gondels. Wat er gemakkelijk uitziet is in werkelijkheid hard werken. De gondels zijn ongeveer elf meter lang, en ze worden door de Gondolerei door de smalle kanalen van Venetië gemanoeuvreerd. Hun vaargasten zijn meestal toeristen of verliefde paartjes, die wan  de romantische flair van de stad willen genieten. Vaak zijn het ook mensen die op huwelijksreis zijn.

Canale Grande en de Rialto-Brug. 3.800 meter lang, 30 tot 70 meter breed en vergezeld door de prachtigste bouwwerken. De Canale Grande is de eerste plek die je moet bezoeken in de stad. Hier wonen de allerrijksten, eigenaren van bedrijven en de afstammelingen van de Dogenvorsten. Tot in de 18e eeuw was de beroemde Rialto-brug de enige vaste weg over de Canale Grande.

Markuskerk. Niet alleen huis van de Goden, maar ook een plaats waar veel wereldlijke interesses samenkomen is de in de 10de eeuw gebouwde Markuskerk. Hier werd bijvoorbeeld ook de keuze van de Dogen gevierd. Waardevolle buit die men van de Mosselmannen po Zee had ontvangen werden hier bewaard. San Marco was de best bewaakte kluis van Venetië. De Magnuskerk is een van de mooiste kerken ter wereld beroemd om zijn goudglanzende Mozaieken en de vijf geweldige koepels. 


LEGOLAND Deutschland Miniland, Berlijn

Dierentuin en Siegessäule. Ooit was de dierentuin een reusachtig bosgebied voor Berlijn, waar de koningen en Kurvorsten op jacht gingen. Vandaag de dag ligt het midden in Berlijn en is het de groene long met ontelbare speeltuinen, pleinen en grillstalletjes. Het grote meer in de dierentuin is de "Neue See" met biertuin, bootverhuur en een Café. Het beste uitzicht over de dierentuin en op Berlijn heb je vanaf de Siegessäule aan de GroBen Stern. Waar alle wegen samenkomen. De 35 ton zware Siegesgöttin die de Siegessäule bekroont noemen de mensen in Berlijn "Jold-Else" (Goud-rots).

Met meer dan 14.000 dieren en 1.424 soorten is de dierentuin van Berlijn niet alleen de meest soortrijke dierentuin ter wereld maar ook de oudste dierentuin van Duitsland. De dierentuin werd al in 1844 geopend en heeft twee ingangen: de leeuwenpoort en het imposante olifantenpoort. Ook het beroemde aquarium bevat de meeste soorten ter wereld en werd in 1869 door dierenvader Brohm opgericht.

Reichstag. In 1995 heeft de bekende kunstenaar Christo de Reichstag een week compleet in stof gehuld en daarmee de hele wereld verbaasd. Meer dan een miljoen LEGO stenen verbouwden de LEGO modelbouwers in het model, waarvan de bouw 1.858 bouwuren in beslag nam. Het model weegt een ton en beslaat een vlak van 12 vierkantemeter. De echte Reichstag in Berlijn werd tussen 1884 en 1894 gebouwd en is nog steeds de zetel van de Duitse Bondsdag. 

Museumeiland. Op het Berlijnse Museumeiland is veel te zien en te leren. Sinds 1999 is het werelderfgoed. Vijf bekende musea zijn op het eiland gevestigd. In totaal kun je in Berlijn meer dan 150 musea bezoeken. Beroemde kunstschatten zijn de buste van de Koningin Nofretete, het Pergamon altaar maar ook het 23 meter lange skelet van een Brachiosaurus.

Rode Raadhuis. Het Rode Raadhuis is zo te zeggen een blikvanger. Het heeft een grondvlak van 99 bij 88 meter. Een compleet stadsdeel moest in 1861-1869 wijken voor de bouw van het raadhuis. Sinds 19991 is het Rode Raadhuis weer de zetel van het bestuur van de gehele stad Berlijn. De naam Rode Raadhuis komt van de kleur van het gebruikte bouwmaatmateriaal.

Alexanderplatz. "Alex" is de afkorting voor het Alexanderplatz. "Alex" is het monumentaalste plein van Duitsland met een grote voetgangerszone. Zoals de Duitsers graag de namen van bekende gebouwen en pleinen afkorten geven ze ook allerlei koosnaampjes aan bekende gebouwen. De televisietoren noemen ze bijvoorbeeld het Telerietje. Vanuit deze 365 meter hoge toren kun je op 200 meter hoogt van het uitzicht genieten en zie je de Beliner Dom, de Brandeburger Tor, de Reichstag en de beroemde prachtstraat "Unter den Linden".

Berliner Dom. De Berliner dom is te herkennen aan de kenmerkende groene koepels. Het is de evangelische hoofdkerk van Berlijn en Brandenburg. Zijn geschiedenis reikt tot in de Middel Eeuwen. Tegenwoordig worden er concerten in de Dom gegeven en kunnen er 1.600 bezoekers plaatsnemen.

Unter den Linden is legendarisch. De straat is 1,5 KM lang en loopt vanaf de Schlossbrucke tot het Pariser Platz met de Brandenburger Tor. Eens was het de rij- en jachtweg van het Berlijner Stadspaleis. Tegenwoordig is het een drukke winkelstraat en staan de lindebomen alleen nog in het westelijke gedeelte.

Brandenburger Tor en Pariser Platz. Wie kent hem niet: de Brandenburger Tor, het bekendste monument van de stad? De poort werd in  1789 - 1791 gebouwd naar voorbeeld van Griekse poorten. Het model van LEGO weegt 128 KG en is uit 128.700 LEGO elementen opgebouwd.

Gedächtniskirche.De Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche werd in 1891-1895 gebouwd en was voor haar vernieling een teken voor het nieuwe westen. Als holle tand was het het symbool van de herrijzing van Berlijn en er zou een glazen toren om de toren heen gezet worden. Maar de inwoners van Berlijn hadden hun hart verpacht en wilden de toren houden zoals hij was.


LEGOLAND Deutschland Miniland, Hamburger Haven

In de Hamburger Haven in Miniland stroomt 146.000 liter water. Als je dit moest uitspugen met het tandenpoetsen moest je wel een miljoen keer je tanden poetsen.

 

De Hamburger Haven is meer dan 7.236 ha groot. Het water dat de haven met de Noordzee verbind heeft een diepte 16 meter. 300 lijndiensten verbinden de haven van Hamburg met de 1.100 havens wereldwijd. De haven van Hamburg is de grootste haven van Duitsland.

Hamburger Dom. De Hamburger Dom is het grootste volksfeest van het noorden. Het vindt haar oorsprong in een kerk. In de 11de eeuw zochten handelaren, toneelspelers en kleermakers naar een schuilplaats tegen regen en wind.

8.700 hectare omvat het Hamburger haven gebied. Verder tref je er 45 kilometer kademuur, ligplaatsen en meer dan 300 schepen en oceaanreuzen aan. De rondvaart door de haven begint in de St. Paul landingsbrug met zijn 200 meter lange Jugendstilgebouwen en de markante Oosttoren. De brug in Miniland is negen meter lang en bevat 367.400 LEGO stenen met een gewicht van 417,5 KG.

SS Rickmer Rickmers. Droom je er ook van om een keer op een echte Windjammer de zee op te gaan? De scheepsjongens onder de LEGO vrienden hebben dit prachtige zeilschip, dat ooit de wereldzeeën heeft bevaren gebouwd. Het bouwen kostte 640 uren en het model bevat 74.000 LEGO stenen. Het originele schip is in 1896 van de stapel gelopen en is tegenwoordig een graag bezocht museum in de Hamburger haven.

Hamburg Opslagstad. In 1888 ontstond er een enorm opslagcomplex. De gebouwen zijn soms wel zeven verdiepingen hoog. Ze zijn allemaal opgetrokken uit bakstenen en wegens het goede klimaat binnen in de gebouwen kun je er bijna alles opslaan.

Hamburger drijf- en droogdocks Een drijfdock is een rechthoekig u-vormig stalen vlot met holle wanden die vol water kunnen worden gepompt. Daardoor zinkt het dock en kan er een schip in getrokken worden. Als het water uit de wanden wordt gepompt stijgt het dock met schip en al op uit het water waarna het schip   gerepareerd of schoongemaakt kan worden. Grote schepen worden op een droogdock gelegd. Een voorbeeld van een droogdock Elbe 17 van Blohm en Voss. Dit dock is 350 meter land en meer dan 50 meter breed.

Hamburg Containerhaven. Het is moeilijk voor te stellen dat de grote containers Duitsland pas in 1970 veroverd hebben. Ze kwamen uit de Verenigde Staten en werden door de havendirectie gekscherend 'grote kisten' genoemd. De Hamburger haven is de grootste overslagplaats van containers in Duitsland.


LEGOLAND Deutschland Miniland, Nederland

Amsterdamse grachten. Als je eens naar Amsterdam gaat, dan moet je echt een rondvaart over de grachten maken. De rondvaartboten voorzien van glas klappen met mooi weer het dak open en voeren je door de Herengracht, de Keizersgracht en de Prinsengracht.

Amsterdam - de hoofdstad van Nederland. Aan de monding van de Amstel op palen gebouwd was in de 17e eeuw de vierde stad van Europa en tegelijkertijd een van de rijksten. Meer dan 1.000 bruggen verbinden de door de grachten doorsneden Bastions op bijna 100 eilanden. Vandaag de dag wonen er ongeveer 700.000 inwoners in Amsterdam, veel daarvan op woonboten in de grachten. Naast de vele boten is het verkeersmiddel bij uitstek de fiets.

 

Nederland is het land van de Tulpen. Ook de modelbouwers in LEGOLAND hebben in beide kassen veel exemplaren nagebouwd. Het zijn er precies 6.285 tulpen!

Al in de Middel Eeuwen waren er in Nederland windmolens te vinden. Vele daarvan waren met waterrad uitgerust en werden gebruikt om het land droog te malen. In de 18e eeuw telden de Amsterdamse Bastions rond de 140 windmolens, de dienden als pomp, maar werden ook als zagerij en voor de olie, tabaks en chocolade-industrie gebruikt. Vandaag de dag zijn het vooral toeristische attracties.

In het Nederlandse gedeelte van Miniland vindt je ook allerlei boerderijen. Enkele zijn uitgerust met een drukknopje om iets in beweging te zetten...


LEGOLAND Deutschland Miniland, Zwitserland

Luzern. In een enquete loofden de Zwitsers Luzern als de leefbaarste stad van Zwitserland. De hoofdstad van centraal Zwitserland heeft veel te bieden: Theater, Muziekfeestweken, Cultuurfestivals de Snelheidsnacht en de voormalige Lage am Berg Pilatus en de oevers van het Vierwaldstätter meer. In Luzern is er zelfs een kinderparlement waarin de kinderen het voor het zeggen hebben.

De twee beeldbepalende gebouwen in de stad zijn de overdekte Kapelbrug en de achthoekige watertoren. De houten brug werd in 1300 gebouwd en brande in 1993 bijna volledig af. Intussen is hij weer volledig hersteld. De watertoren uit de 14de eeuw meet vanaf de grond tot aan de spits 34,30 meter. Hij diende al als wachttoren, gevangenis, folterkamer, stadsarchief en zunftstube. In Miniland zie je achter de toren het Berner Bovenland.

Het Vierwaldstätter Meer. Het meer dat zich uitstrekt tussen Uri, Schwyz, Unterwalden en Luzern is het grootste meer in centraal Zwitserland. Het wateroppervlak beslaat meer dan 114 vierkante kilometer en op veel plaatsen is het meer tot 214 meter diep. De mooiste uitzicht-bergen zijn de Rigi, koningin der bergen, de Pilatus en de Bürgenstock. Op de Bürgenstock is al sinds 1888 de eerste elektrische skilift van de wereld te vinden.

Schilthorn. Piz Gloria op de top van de Schilthorn is wereldberoemd door een film van James Bond. De Schilthorn ligt eigenlijk niet direct achter Luzern, maar in het Berner Oberland en is een echte uitzichts-berg.


LEGOLAND Deutschland Miniland, Vliegveld München en Airbus A380

De Airbus A380 is het grootste passagiersvliegtuig van de wereld. Er kunnen tot 853 passagiers in het vliegtuig. Er werden tot nu toe alleen modellen tot 555 passagiers besteld omdat er ook bars en verblijfsruimtes ingebouwd werden. Met een hoogte van 8,74  meter is de A380 dubbel zo hoog als een normale gezinswoning. Hij is in totaal 72,70 meter lang en heeft een spanwijdte van 79,80 meter breed. De oppervlakte van beide vleugels is 846 vierkante meter.

Voor het eerst zijn er bij het vliegveld ook voertuigen in de schaal 1:50 gebouwd. Daardoor moest er een nieuwe kleiner aandrijftechniek ontwikkeld worden. De stroom voor de accu's wordt via inductie overgedragen naar de modellen.

De vliegtuigen moeten ook in de winter te gebruiken zijn. Bij vorst moeten de vleugels ontdaan worden van ijs. Op het vliegveld van München zijn speciale ont-ijsmachines die naar de vliegtuigen gereden kunnen worden. Er wordt dooimiddel op de vliegtuigen gespoten en onder de grond wordt alles weer opgevangen om hergebruikt te kunnen worden en het milieu te sparen.


LEGOLAND Deutschland Miniland, Slot Neuschwanstein

Koning Ludwig II was bekend om zijn voorliefde voor buitengewone kastelen. In 1869 begon de bouw van dit wereldberoemde kasteel. In het model in Miniland kun je zelfs in de troonzaal kijken via een speciaal kijkgat. Voor het echte kasteel werden meer dan 400.000 stenen en 5.000 ton marmer gebruikt. In het model in Miniland zijn meer dan 300.000 LEGO stenen gebruikt.

De hoefsmid. Het hoofdvervoermiddel in de 19de eeuw was naast de eigen voeten het paard. Daardoor was er ook vaak een hoefsmid in de buurt. Overigens: Koning Ludwig II had zijn eigen pronkkoets, die ook in LEGO formaat bij het kasteel te vinden is.

Blik op de Alpen. Op de achtergrond van slot Neuschwanstein zie je de Alpen. Een prachtig uitzicht heb je hier vanaf de Marienbrucke, die achter het slot ligt en de Pöllatschlucht op 91 meter hoogte overspant.

Waterkrachtcentrale Langweid am Lech. Hier zie je een detailgetrouwe miniatuur van de waterkrachtcentrale Langweid Augsburg. Het origineel maakt sinds 1907 energie uit waterkracht. Tot de dag van vandaag maakt de waterkrachtcentrale met vier turbines jaarlijks 50 miljoen Kilowattuur stroom. Daarmee kun je ongeveer 14.000 huishoudens van stroom voorzien.


LEGOLAND Deutschland Miniland, Schwäbisch dorpslandschap

Alles is de schuld van Napoleon! Hij was het die Günzburg in 1805 aan Bayern toebedeelde. Daardoor ligt het in het regeringsgebied Bayerische-Schwaben met de hoofdstad Augsburg. En dus niet in Baden-Wurtenberg.

Maria Vesperbild. Niet ver van het LEGOLAND park en Augsburg staat de Bedevaartskerk Maria Vesperbild. Ze wordt jaarlijks door meer dan 400.000 pelgrims bezocht en is een van de meest geliefde trouwkerken, zoals het beeld bij de ingang ons laat ziet. Het LEGO model werd ingewijd door een hoge priester: Monsignore Imkamp, Bedevaartdirecteur van Maria Vesperbild.

Natuurpark Augsburg Westliche Wälder. In 1988 werd besloten om het Natuurpark Augsbug Westliche Wälder op te richtten.


LEGOLAND Deutschland Miniland, Frankfurt

Frankfurt am Main - Sachsenhausen. Het ten zuiden van de Main gelegen stadsdeel Sachsenhausen zou opgericht zijn door Karel de Grote.

Frankfurt am Main - Wolkenkrabbers. Hoog, hoger, hoogst. Frankfurt City wordt ook wel Mainhattan genoemd. Je kunt je in Amerika wanen als je door de straten loopt als je de skyline van FFM ziet. De banken en kantorentorens van Mainhattan zijn tot 259 meter hoog. De Messetoren is met zijn spitshoogte van 257 meter een van de hoogste kantoorgebouwen ter wereld. De vier meter hoge toren is ook in Miniland erg mooi en beat 925.000 LEGO stenen.

De Römer op de Römerberg is niet een huis, maar bestaat uit vijf huizen. Daarachter bevindt zich het stadhuis. In vroege tijden ws het het hoofdkwartier van Italiaanse beursbezoekers, vandaar de naam. In de Keizerszaal van Römers zijn de portretten van de Duitse keizers tot 1806 te bewonderen.

Burcht aan het Pfalzgrafenstein. Midden in het water ligt de prachtige Burcht Pfalzgrafenstein, beter bekend onder de naam Burg Kaub. De fundamenten zijn gebouwd als een schip - met een golvenbrekende muur die de stroming trotseert. Ooit was de Burcht een van de twaalf tolstations tussen Mainz en Keulen. Keizer Ludwig de Bayer liet de Burcht bouwen in 1327.

De Rijn is met 1.320 KM een van de langste rivieren in Europa. Hij ontspringt in de bergen in het oosten van Zwitserland en mondt uit in de Noordzee in Nederland. De grootste aftakking van de Rijn is de Main die 524 KM lang is. Hij ontstaat bij Kulmbach en mondt bij Mainz in de Rijn uit. De Mosel is 545 KM lang en ontspringt in de Vogezen en verenigt zich in Koblenz met de Rijn.

Mosel - Reichsburg Cochem. Een van de meest geliefde uitvluchtingsmogelijkheden aan de Mosel is Burg Cochem. De burcht werd in de 16e eeuw vernietigd en aan het einde van de 18e eeuw weer opgebouwd.


LEGOLAND Deutschland Miniland, Allianz Arena

In de Allianz Arena zitten 4.209 werkuren. De LEGOLAND Modelbouwers hebben meer dan 1 miljoen LEGO stenen in het model verwerkt. Daarmee is het het grootste LEGO model ter wereld. Aan de hand van de tekeningen van de architect Herzog un de Meron is een schaalmodel van het spectaculaire voetbalstadion in München gebouwd. Er zitten meer dan 30.000 LEGO mini-fans op de rechter en linker twee ringen van het stadion. Deze werden gebouwd door 100 bezoekers van LEGOLAND.

FC Bayern München en TSV 1860 hebben sinds 2005/2006 een prachtig nieuw thuis. Met 66.000 zitplaatsen, 106 skyboxen, 11.000 parkeerplaatsen en meer dan 6.500 vierkante meter gastronomieruimte hebben de architecten Herzog en de Meuron een van de modernste stadions ter wereld gebouwd. Het hoogtepunt van de architectuur is de buitenste holle wand van het stadion. Uit meer dan 2.800 ruitvormige lichtdoorlatende en met lucht gevulde kussenelementen werd dit stadion helemaal ingepakt.

Lees ook:

Man steelt 100 LEGO figuren in LEGOLAND Duitsland (07-04-2015)

LEGOLAND Duitsland opent nieuwe attractie (26-03-2015)

Enorm ruimteschip landt in LEGOLAND Duitsland! (18-03-2014)

LEGOLAND Duitsland krijgt koningskasteel en recordmodel X-wing in 2014 (10-12-2013)

LEGOLAND ondernemingsraad chef mag ontslagen worden (28-05-2013)

LEGOLAND Duitsland presenteert nieuwe toevoegingen. (21-03-2013)

Weer staking bij LEGOLAND Duitsland (11-03-2013)

Medewerkers LEGOLAND Duitsland schrijven ook open brief (25-03-2013)

Bond schrijft open brief aan LEGO aandeelhouder (20-02-2013)

Bond daagt LEGOLAND Duitsland voor de rechter (19-02-2013)

LEGOLAND Duitslands Feriendorf breidt uit met LEGO Kasteelkamers (08-02-2013)

Nieuwe 4D film over Chima in LEGOLAND (08-02-2013)

LEGOLAND Duitsland gaat seizoensmedewerkers beter betalen. (12-12-2012)

Staking bij LEGOLAND Duitsland (07-11-2012)

LEGOLAND Duitsland krijgt in 2013 nieuwe attractie (01-11-2012)

2300000

LEGOLAND Duitsland komt met eigen APP (04-10-2012)

LEGOLAND Duitsland krijgt nieuwe attractie en Hotel! (22-08-2012)

LEGOLAND Duitsland opent nieuwe attractie op 22 maart (02-03-2012) 

Ninjago miniland in LEGOLAND Duitsland (30-01-2012)

Nieuw in maart 2012: Ninjago wereld in LEGOLAND Duitsland (15-12-2011)

Wereldrecord mozaïek LEGOLAND Duitsland (03-09-2011)

Darth Vader ballon boven LEGOLAND Duitsland (04-08-2011)

LEGOLAND Duitsland heeft nieuwe bowlingbaan (17-06-2011)

Opening van STAR WARS Miniland in LEGOLAND Duitsland (06-06-2011)

LEGOLAND Duitsland miniland STARWARS gaat 1 juni open (26-05-2011)

LEGOLAND Duitsland wint prijs (14-04-2011)

STAR WARS Miniland LEGOLAND Duitsland en nieuwe attracties (07-04-2011)

STAR WARS Miniland geopend! (06-04-2011)

STAR WARS Miniland LEGOLAND Parken (11-03-2011)

Grootste LEGO pompoen ter wereld in LEGOLAND Duitsland (24-10-2010)

LEGOLAND Onderwaterrecord van start! (30-03-2010)

Dagje LEGOLAND met 20 euro korting (28-03-2010)

LEGOLAND Duitsland Guiness Record poging onder water (08-03-2010)

Nieuwe attracties LEGOLAND Duitsland voor 2010 (29-01-2010)

Lange nachten in LEGOLAND Duitsland in teken van musicals (07-07-2009)

Nieuwe bewoner LEGOLAND Duitsland Atlantis by SEA LIFE (03-07-2009)

LEGOLAND Duitsland Ferrari dagen in september (03-07-2009)

Bezoek aan het LEGOLAND park op 21 mei fotoverslag (21-05-2009) EXCLUSIEF

Atlantis by Sea Life officieel geopend! (20-05-2009) EXCLUSIEF

Atlantis by Sea Life officiële opening: wij waren er bij! (20-05-2009) EXCLUSIEF

Bezoek aan LEGOLAND Atlantis by Sea Life fotoverslag (20-05-2009) EXCLUSIEF

De Vissen zijn aangekomen in LEGOLAND Atlantis by Sea Life! (14-05-2009)

Miniland naar officiële opening LEGOLAND Atlantis by Sea Life! (13-05-2009)

LEGOLAND Duitsland weer open per 5 april! (05-04-2009)

17 mei: LEGOLAND Duitsland 7 jaar! (25-03-2009)

STAR WARS Weekend 18/19 april in LEGOLAND Duitsland (25-03-2009)

Barak Obama nu ook in Miniland Duitsland (25-03-2009)

Eindspurt LEGOLAND Atlantis by Sea Life (25-03-2009)

Naar Bob de Bouwer in LEGOLAND Duitsland (15-02-2009)

Nieuw in LEGOLAND Duitsland: Atlantis by SeaLife (15-02-2009)

Waterproef voor LEGO modellen: Duikers testen modellen onder water (04-03-2009)

Hoofdseizoen LEGOLAND Duitsland met 99% gasttevredenheid afgesloten (18-09-2008)

Exclusieve openingsdag LEGOLAND Duitsland levert 25.000 euro op (18-09-2008)

Griezelen in LEGOLAND Duitsland in oktober (18-09-2008)

Seizoensluiting LEGOLAND Duitsland met veel vuurwerk (18-09-2008)

Veiling openingsdag LEGOLAND Duitsland brengt 25.000 euro op (28-07-2008)

Nieuw LEGOLAND Feriendorf bij Gunzburg (24-02-2008)

Maak een ballonvaart in een echte LEGOLAND luchtballon (24-02-2008)