De productie faciliteit in Kladno is een van onze vier LEGO productie fabrieken in de wereld, die er voor zorgen dat kinderen over de hele wereld met het hoogwaardig kwalitatief speelgoed van LEGO kunnen spelen.

De capaciteit van de fabriek is met 30% toegenomen door de uitbreiding, en er zullen rond de 600 nieuwe banen worden gecreŽerd nu en in de toekomst. Sinds de aankondiging van de uitbreiding in juni 2013 zijn er inmiddels 340 nieuwe werknemers aangenomen.

ďDe LEGO dozen die worden geproduceerd en verpakt in deze fabriek zullen ook over de grens gaan, om op die manier bij miljoenen kinderen in Europa en AziŽ terecht te komen. Dit is globalisering gezien door een LEGO perspectief. De fabriek in Kladno is een sleutelsteen in onze strategie om een stabiele productie basis te bouwen over de hele wereld. We willen er op deze manier voor zorgen dat LEGO sets overal ter wereld beschikbaar zijn voor kinderen en hun ouders, wanneer ze dat willen en waar ze dat willen," zegt Bali Padda, Executive Vice President en Chief Operations Officer van de LEGO Group.

Op dit moment zorgt de LEGO fabriek in Kladno voor de verpakking van LEGO sets, decoratie en assemblage van de LEGO elementen, en onderzoek en ontwikkeling van de verpakkingen en de decoratie technologie. De grootte van de productie ruimte staat gelijk aan ongeveer 22 voetbalvelden en de gebouwen omvatten 140.000 vierkante meter grond.

Een ander deel van het bedrijvenpark bevat een model bouw afdeling, waar specialisten uit Kladno allerlei beelden en andere tools voor marketing en in-store campagnes ontwikkelen. Verder worden hier de modellen voor de LEGOLAND parken en de LEGO brand stores over de hele wereld gebouwd.  

ďAls ik LEGO Kladno van vandaag vergelijk met mijn ervaring in het jaar 2000, dan zie ik een enorm verschil," zegt Pavel Diviö, een logistiekek consultant, hij was een van de eerste werknemers die 15 jaar geleden bij LEGO in Kladno aan de slag ging, waarna hij toevoegt:

ďWe waren toen een klein bedrijf. Iedereen kende elkaar. Dat is nu niet meer zo, want we zijn enorm gegroeid de afgelopen jaren. Er zijn veel nieuwe collega's bijgekomen met verschillende kennis en vaardigheden en verschillende werkplekken, en ik ben geÔnspireerd en leer nog elke dat van hun, ook al werk ik al 15 jar voor hetzelfde bedrijf

In juni 2013 werd de intentie om de derde productie faciliteit van ongeveer 50.000 vierkante meter te gaan bouwen bekend gemaakt. Minder dan twee jaar later, op 16 april 2015 is het nieuwe gebouw klaar. Het bevat drie nieuwe productiehallen en een magazijn.

ďIk kan geen betere manier verzinnen om onze 15e verjaardag in Kladno te vieren dan hoe we dat nu voor elkaar hebben gekregen om te doen. We geloven dat LEGO spel goed spel is en we willen nog meer kinderen de mogelijkheid geven om dit te ondervinden. Daarvoor moeten we de goede capaciteit hebben en met de uitbreiding hebben we het voor elkaar gekregen om nog meer kinderen te kunnen bereiken in de toekomst," zegt Cornelis Versluis, Senior Vice President en General Manager van de fabriek in Kladno.