Deventer (Overijssel) - LEGO Star Wars is erg populair in Nederland. In het 100-jarig jubileum van het Speelgoedmuseum Deventer is er een unieke tentoonstelling over dit speelgoed te zien. Populaire figuren zoals Yoda en Darth Vader staan op je te wachten. Spectaculaire bouwwerken maken dat je je midden in de sterrenstrijd waant. Sterrenstrijd met LEGO is te zien van 15 februari 2013 tot 5 januari 2014.

LEGO en Star Wars fans kunnen hun hart ophalen bij de tentoonstelling. Er is een uitgebreid overzicht van LEGO Star Wars van 1999 tot nu. Van de eerste bouwset uit 1999 Lightsaber Duel tot de meest recente. De mooiste scŤnes uit de Star Wars films zijn nagebouwd. Ruimteschepen vliegen door de trench. In een andere scene is Jabba de Hut te zien in zijn paleis op TatooÔne.

Klim in een drie meter hoge AT AT en bekijk de zaal van bovenaf. Of kruip door de lichttunnel en ontdek de wereld van de sterrenschepen van dichtbij. In de cockpit van een ruimtevaartuig vecht jij mee in de sterrenstrijd tussen de planeten. Natuurlijk is er volop mogelijkheid om te bouwen. Onder het uitrusten van het vechten of bouwen kun je kijken naar een LEGO Star Wars film.