Deventer (Overijssel) - We hebben vandaag het Speelgoedmuseum in Deventer bezocht waar tot januari 2014 een LEGO Star Wars tentoonstelling is. We keken onze ogen uit. Er was veel LEGO Star Wars te bekijken. Hieronder zie je de foto's.

LEGO® Star Wars™ is erg populair in Nederland. In Speelgoedmuseum Deventer is er een unieke tentoonstelling over dit speelgoed te zien. Populaire figuren zoals Yoda en Darth Vader staan op je te wachten. Door de spectaculaire bouwwerken lijkt het alsof je je midden in de sterrenstrijd bevindt. Sterrenstrijd met LEGO Star Wars™ is te zien van 15 februari 2013 tot 5 januari 2014.

LEGO en Star Wars™ fans kunnen hun hart ophalen bij de tentoonstelling ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het museum. Er is een uitgebreid overzicht van LEGO Star Wars™ vanaf het begin in 1999 tot nu. Van de eerste bouwset Lightsaber Duel tot de meest recente. Er zijn bijzondere ruimteschepen zoals de Star Destroyer en de Ultimate Collector's Millennium Falcon. Ook de gouden C-3PO ontbreekt niet! De mooiste scènes uit de Star Wars™ films zijn nagebouwd. Ruimteschepen vliegen door de trench. Jabba de Hut is te zien in zijn paleis op Tatooine.

Klim in een drie meter hoge AT-AT en bekijk de zaal van bovenaf. Of kruip door de lichttunnel en ontdek de wereld van de sterrenschepen van dichtbij. In de cockpit van een ruimtevaartuig vecht jij mee in de sterrenstrijd tussen de planeten.

Natuurlijk is er ook volop mogelijkheid om te bouwen. Als je wil uitrusten van het vechten of bouwen, kun je kijken naar een LEGO Star Wars™ film.

In het jubileumjaar 2013 is het Speelgoedmuseum op zaterdag van 10 tot 12 uur gratis toegankelijk!